ČIN HUMANOSTI I DOBAR PRIMER ZA SVE: Patrijarh Porfirije dao krv (FOTO)

Novosti onlajn

25. 09. 2022. u 19:24

NjEGOVA svetost patrijarh srpski Porfirije dao je danas krv u okviru akcije koju je Crkva organizovala u više hramova Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, s ciljem obezbeđivanja zaliha krvi za potrebe zdravstvenih ustanova.

ЧИН ХУМАНОСТИ И ДОБАР ПРИМЕР ЗА СВЕ: Патријарх Порфирије дао крв (ФОТО)

Foto: SPC

Akcija je organizovana na inicijativu Crvenog krsta Srbije i Instituta za transfuziju krvi Srbije, a patrijarh je istakao da nije prvi put da Crkva podržava ovakve blagoslovene akcije.

- Ovom akcijom dobrovoljnog davanja krvi pomažemo onima kojima je ona potrebna kako bismo ih podržali u njihovoj borbi za život. Ovakvi poduhvati u Crkvi formiraju ljude ljubavi, pa samim tim i solidarnosti, a solidarnost prema potrebitima jeste jedan od temeljnih civilizacijskih vrednosti humanog društva - napisao je patrijarh na "Instagramu".

Patrijarh je pozvao sve ljude koji su u mogućnosti da učestvuju u ovakvim akcijama i na taj način pomognu svojim bližnjima.

- Neka Gospod podari isceljenje duše i tela našoj bolesnoj braći i sestrama kojima je krv potrebna, a lekarima i medicinskom osoblju koje ih leči blagodat Duha Svetoga da ih rukovodi u njihovom trudu - poručio je patrijarh Porfirije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima