POČAST SRPSKIM JUNACIMA: Delegacija Srbije na obeležavanju 104 godine proboja Solunskog fronta

V. N.

24. 09. 2022. u 22:39

PROBOJ Solunskog fronta jedan je od najznačajnijih događaja u našoj istoriji, poručila je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić na Vojnom groblju Zejtinlik u Solunu gde je odata počast srpskim vojnicima povodom 104. godišnjice proboja.

ПОЧАСТ СРПСКИМ ЈУНАЦИМА: Делегација Србије на обележавању 104 године пробоја Солунског фронта

Darija Kisić, Foto Tanjug

- Proboj Solunskog fronta, čemu je hrabra srpska vojska dala najveći doprinos, predstavlja ključni momenat u Prvom svetskom ratu i jedan od najznačajnijih događaja u našoj istoriji - rekla je ministarka koja je predvodila državnu komemorativnu svečanost polaganja venaca i odavanja pošte.

Kisićeva je istakla da će Srbija biti večno zahvalna na hrabrosti i ljubavi prema otadžbini, i želji da svojoj domovini donesu slobodu. Dodala je da su svoje živote dali da bi današnje generacije živele u miru i slobodi, a to su najveće vrednosti koje moramo da čuvamo.

- I danas kada stojimo ovde na vojnom groblju na Zejtinliku treba da budemo svesni da je ono jeste simbol stradanja, ali je i simbol junaštva, slobode i ljubavi prema domovini - navela je ministarka.

Ministarstvo je saopštilo da je Kisićeva razgovarala i sa dugogodišnjim čuvarem ovog groblja Đorđem Mihailovićem. Komemorativnoj svečanosti prisustvovao je i ministar za rad i boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske Duško Milunović, predstavnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova.

Upisala se u spomen-knjigu

SRPSKI junaci, dok postoji Srbija i srpski narod postojaće i zahvalnost za vaš najviši primer junaštva, ljubavi i odanosti prema svojoj domovini i svom narodu. Živela Srbija - upisala je Kisićeva u Spomen-knjigu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna