POSETA VISOKIM DEČANIMA: Delegacija za očuvanje kulturnog nasleđa „Evropa nostra” obišla srpsku svetinju

D. Z.

06. 07. 2022. u 09:20

MANASTIR Visoki Dečani posetila je juče delegacija Evropske federacije za očuvanje kulturnog nasleđa „Evropa nostra”, koja se već oglašavala po pitanju ugroženosti ovog manastira.

ПОСЕТА ВИСОКИМ ДЕЧАНИМА: Делегација за очување културног наслеђа „Европа ностра” обишла српску светињу

Foto: Visoki Dečani

Kako je iz ove svetinje navedeno na Tviter nalogu, ova poseta je veoma značajna po pitanju potrebe zaštite kulturnog nasleđa na Kosovu.

- Čast nam je da poželimo dobrodošlicu delegaciji „Evropa nostra” pan-evropska federacija za očuvanje kulturnog nasleđa. Zaštita zajedničkog nasleđa u Evropi je od suštinskog značaja za budućnost našeg kontinenta. Posetom različitih lokaliteta svih tradicija, Evropa nostra će naglasiti potrebu zaštite nasleđa na Kosovu - istaknuto je na Tviter nalogu manastira Visoki Dečani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima