KOSOVO I METOHIJA SU SRPSKI JERUSALIM: Vulin u poseti Svetoj zemlji, sastao se sa patrijarhom jerusalimskim Teofilom III

Novosti online

23. 04. 2022. u 10:56

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji na Veliku subotu boravi u zvaničnoj poseti Jerusalimu, sastao se sa Njegovim blaženstvom Teofilom III patrijarhom jerusalimskim kome se zahvalio na razumevanju i podršci koju pruža srpskom narodu, a posebno teritorijalnoj celovitosti i integritetu Republike Srbije.

КОСОВО И МЕТОХИЈА СУ СРПСКИ ЈЕРУСАЛИМ: Вулин у посети Светој земљи, састао се са патријархом јерусалимским Теофилом III

Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin preneo je najsrdačnije pozdrave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Njegovoj svetosti patrijarhu jerusalimskom Teofilu III i istakao da država Srbija visoko ceni stav uvaženog patrijarha jerusalimskog da su Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije.

- Jerusalimska patrijaršija je izuzetno uticajna, reč jerusalimskog patrijarha Teofila III, dostojnog čuvara Hristovog groba i svetih mesta Svete zemlje se sluša i poštuje ne samo u Jerusalimu i Izraelu, već i na čitavom Bliskom Istoku. Zahvalni smo jerusalimskom patrijarhu za podršku koju, i u ovim teškim vremenima kada svetom odiše netrpeljivost i mržnja, s dubokom verom i ljubavlju, čitavom srpskom narodu bezuslovno pruža. Hvala patrijarhu jerusalimskom koji je, još jednom, izneo jasan stav da Kosovo i Metohija ne mogu biti oteti od Srbije i da su Kosovo i Metohija srpski Jerusalim- rekao je srpski ministar policije Aleksandar Vulin nakon sastanka sa patrijarhom jerusalimskim Teofilom III u jerusalimskoj patrijaršiji.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je tokom posete Svetoj zemlji na Veliku subotu prisustvovao u crkvi Svetog groba u Jerusalimu i ceremoniji silaska Blagodatnog ognja, simbolu uskrsnuća Isusa Hrista.

- Više nego ikada, ceo pravoslavni svet treba da bude jedinstven. I sa ovog najsvetijeg mesta hoću da poručim da mi Srbi, gde god da živimo, treba da se okupimo i budemo jedinstveni- istakao je ministar policije Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je iz Svete zemlje svim pravoslavnim hrišćanima čestitao predstojeći Vaskrs i naglasio da Hristovo vaskrsenje iznova treba da nas podseti na neprolazne vrednosti zajedništva, jedinstva, uzajamnog uvažavanja i poštovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NA SVOJOJ KOŽI SAM OSETILA Petra Divac progovorila o problemima koje je imala jer je USVOJENA