VULIN: Svaka kriminalna grupa je pretnja za mir i poredak

Tanjug

23. 04. 2022. u 09:44

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je da svaka organizovana kriminalna grupa predstavlja opasnost za mir i poredak.

ВУЛИН: Свака криминална група је претња за мир и поредак

Foto: Tanjug

- Sve kriminalne grupe su na različite načine povezane. Krupni kriminal traži vezu sa policijom, bezbednosnim službama i političarima, jer tako traže pomoć u poslovanju sa državom ili da bi vršili uticaj na policiju i pravosuđe- kazao je Vulin u intervjuu Politici.

Prema njegovim rečima, kriminalci su često u vezi sa novinarima koji za njih plasiraju tražene informacije da bi napadali svoje suparnike u podzemlju.

On je potvrdio da su Belivuk i Miljković kao vođe kriminalne organizacije čak nameravali da naprave svoje novine i da su već imali svoje novinare koje je trebalo angažovati za taj posao.

Vulin podseća da su za samo godinu dana razbijene i pohapšene najveće kriminalne bande, održan je najduži period bez mafijaškkih ubistava u posednjih osam godina i rešeni su problemi više stotina policajaca, koji nisu imali priliku da rade u skladu sa svojim obrazovanjem i činom.

- Uvedeno je više stotina pozornika na naše ulice i u kvartove, obavljene su rekordno velike zaplene droge, skoro 12 tona, što je znatno više nego rekordne 2019. godine. Sve su to rezultati za ponos- rekao je ministar policije.

Vulin je potvrdio da je pokrenuta policijska akcija trajnog karaktera, nazvana "Gnev", čiji je cilj borba protiv nosilaca kriminala.

- Jedan od posebnih segmenata te akcije je borba protiv zelenaša, koji su zajedno sa narko-dilerima i pedofilima posebno na meti policije jer uništavaju porodicu, a porodicu moramo da čuvamo- predočio je ministar.

Vulin je ocenio da pritisci na Srbiju nikada nisu bili teži i izrazio uverenje da "samo Aleksandar Vučić može da im odoleva toliko dugo i sa toliko uspeha".

- Zato je dobio toliko glasova građana Srbije. Prepoznali su njegovu čvrstinu i doslednost. Aleksandar Vučić je jedan od poslednjih slobodnih lidera i zato je predsednik svih Srba- rekao je Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...