JOVAN POMAŽE MARINI DA ODE NA LEČENJE: Pažnju, koju je dobio pomažući ženi u invalidskim kolicima, policajac koristi da joj dodatno pomogne

Lj. Preradović

05. 04. 2022. u 10:22

SAOBRAĆAJNI policajac velikog srca Jovan Vasiljević (30) iz Novog Sada, koji je polovinom marta oduševio javnost Srbije tako što je zbog nepoznate žene u invalidskim kolicima Marine Minić zaustavio saobraćaj i pomogao joj da pređe ulicu, nije se zaustavio samo na tom lepom gestu.

ЈОВАН ПОМАЖЕ МАРИНИ ДА ОДЕ НА ЛЕЧЕЊЕ: Пажњу, коју је добио помажући жени у инвалидским колицима, полицајац користи да јој додатно помогне

Foto "Fejsbuk"

Sada je pokrenuo akciju da se sakupi novac za njeno lečenje, pa uz pomoć prijatelja, 14. aprila organizuje muzičko humanitarno veče, a sav prihod je namenjen za Marinino lečenje. Orkestar je, kaže, obezbeđen, a očekuje i dobar odziv svojih sugrađana.

- Ljudskost je vrlina bez obzira na to kojom profesijom se neko bavi. A za nas, koji nosimo plavu uniformu i svakog časa smo na usluzi građanima, to se jednostavno, podrazumeva. Osim što čuvamo red i zakon, naš zadatak je da u svakom trenutku pomognemo ljudima kada im je to potrebno - kaže Vasiljević (30), saobraćajni policajac novosadske policije, ali ne skriva da je i dalje iznenađen što se zbog njegovog gesta, da pomogne devojci u invalidskim kolicima, da bezbedno pređe ulicu, našao u epicentru medijske pažnje. Dodaje i da bi za njega, kao čoveka, bila velika sramota da nije postupio tako.

Jovan Vasiljević, Foto N. Karlić

On se, naime, tog 17. marta, sa kolegom Vladimirom Ostojinom, na radnom zadatku zatekao na uglu novosadskih Bulevara Evrope i Futoškog puta, kada je u invalidskim kolicima naišla mlada žena, za koju je tek kasnije saznao da je Marina Minić.

- Mislim da nisam učinio ništa veliko, jer sam postupio onako kako sam vaspitan. Dok sam regulisao saobraćaj, u jednom trenutku primetio sam devojku u invalidskim kolicima, koja je želela da pređe pešački prelaz - priča Vasiljević.

- Prišao sam joj jer sam procenio da zbog građevinskih radova na tom delu neće uspeti da se vrati na trotoar, pa sam joj prišao i pitao je da li joj je potrebna pomoć. Odmah sam zaustavio saobraćaj i pomogao Marini da bezbedno stigne gde se zaputila, i vratio sam se svom poslu.

Marina Minić, Foto Privatna arhiva

Tu se, međutim, ova priča nije završila. Trenutak Vasiljevićeve predusretljivosti, verovatno zadivljen lepim prizorom, kamerom mobilnog telefona je zabeležio neko od prolaznika, pa je snimak "osvanuo" na društvenim mrežama, što je izazvalo lavinu lepih komentara i čestitki.

- To me je ponukalo da pokušam da saznam ko je devojka kojoj sam pomogao u saobraćaju, i da li još nešto mogu da učinim za nju - prepričava nam Vasiljević, koji plavu unoformu nosi osam godina. - Otkrio sam da je reč o Marini Minić i da joj je potreban novac za lečenje.

Kao pravi humanista, nije časio časa i ubrzo je obezbedio muzičare za dobrotvorni koncert. Sada je na Novosađanima da pokažu svoje veliko srce, što će se, kako kaže Vasiljević, potvrditi već 14. aprila posle koncerta.

ZAUVEK ĆE JOJ BITI PRIJATELj

DUBOKO ganuta policajčevim gestom, Marina Minić, rođena Beograđanka, koja trenutno zbog vežbi i terapija živi u Novom Sadu, kaže da ju je februara 2018. u cvećari u kojoj je radila bivši partner pogodio sa četiri hica, posle čega je ostala nepokretna.

- Želja policajca Vasiljevića da mi pomogne zaista je divna, i na tome sam mu neizmerno zahvalna - kaže nam Marina, ističući da joj je za odlazak na lečenje u Tajland, neophodno da do septembra sakupi 30.000 evra.

- Eto, spletom srećnih okolnosti, naišla sam na plemenitog čoveka, spremnog da pomogne, i on će mi zauvek biti prijatelj.

POMOĆ

ZAHVALjUJUĆI ranijem lečenju u Tajlandu, Marina može da stoji, ali ne i da hoda. Ova hrabra mlada žena se nada da će uspeti da sakupi potrebnu sumu, kako bi na jesen ponovo otišla u Tajland.

Svi ljudi dobre volje koji žele da joj pomognu, to mogu učiniti slanjem SMS poruke 758 na 3030, kao i uplatom na dinarski račun 160-6000000006112-46, ili devizni 00-549-000317.9 IBAN:RS35160005400004317955 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!