LOTO DAMA UMESTO PREMIJE JURI PENZIJU: Suzana Mančić u novembru napunila 65 godina i uživa u ljubavi

S. VIDAČKOVIĆ

25. 02. 2022. u 10:37

STARIJI je znaju kao "loto devojku", a mlađi kao Svetlanu iz serije "Selo gori, a baba se češlja". Plava kosa, širok osmeh, vedrina i elegancija njen su zaštitni znak. Pevačica, voditeljka, glumica - sve to je Suzana Mančić.

ЛОТО ДАМА УМЕСТО ПРЕМИЈЕ ЈУРИ ПЕНЗИЈУ: Сузана Манчић у новембру напунила 65 година и ужива у љубави

Foto I. Marinković

U novembru je napunila 65 godina i odlučila da počne sa prikupljanjem dokumentacije za penziju. Ne plaši je taj period, radila je celog života, a nada se da će biti vredna i kad postane penzionerka.

- Volim da radim, a ko zna, možda će mi se ukazati prilika da se bavim nečim potpuno drugim kada se penzionišem, ali i dalje ću nastaviti sa svojom emisijom "Suzanin izbor" - priča za "Novosti" Suzana. - Ceo taj proces prikupljanja papira je zamoran, užasavam se administracije. Radije bih se pela na vrh Rtnja svakog dana, ali moraću. Ja sam onaj tip ljudi koji prvo izmiri sve obaveze prema državi. Tolike godine sam, kao samostalni umetnik, plaćala sve doprinose, pa je red da mi država malo to i vrati.

Rođena je u Beogradu, gde je završila gimnaziju i Pravni fakultet. Sa nepunih 18 godina snimila je pesmu "Ogledalce, ogledalce". U filmovima je najčešće glumila sebe, na TV je vodila zabavne emisije. U "loto" periodu, poštar je svakodnevno donosio gomilu pisama na Suzaninu adresu, koje je najčešće čitala njena majka.

- Pisali su mi da "namestimo" brojeve, a onda podelimo novac. Bilo je svakakvih zahteva, mama je sve čitala i odvajala one najzanimljivije, kojima smo se od srca smejali - sa osmehom se seća nekadašnja "loto devojka".

Kaže da se oba puta udala iz velike ljubavi. U prvom braku dobila je ćerke Teodoru i Nataliju. A već dvadeset godina uživa sa Grkom Simeonom Ocomokosom. Venčali su se 2018, posle 18 godina emotivne veze.

- Moj suprug mi je u mnogim situacijama davao vrlo korisne savete, govorio kako da se postavim i reagujem. Živim sa Natalijom i Teodorom, psom i mačkom. Nas tri živimo kao svaka normalna porodica, pričamo, smejemo se, a umemo i da se posvađamo. Ne očekujem da mi sve govore, ali im pročitam sve na licu i znaju da sam im ja najbolja drugarica.

Suzana je veoma aktivna na "Instagramu", gde je prati gotovo 40.000 ljudi. Trudi se da odgovori na svaku poruku, pozdravljaju je, pišu joj stihove, a dame se raspituju gde kupuje garderobu, ko joj sređuje frizuru... Uvek je doterana i našminkana.

- Svi moji prijatelji znaju šta najviše mrzim - da perem kosu kod kuće! Bar jednom nedeljno idem kod frizera. Dobijam mnogo kozmetike na poklon, kad sam u mogućnosti, volim da se počastim nekom skupljom kremom, ali oslanjam se i na prirodne proizvode. Važno da je kućna nega stalna i adekvatna. Kad skinem šminku, ispljuskam lice hladnom vodom, stavim masku, serum...

Slatkiši su joj jedini porok. Otkriva nam da ih do 40. godine uopšte nije jela, već je uživala u masnoj, ljutoj, začinjenoj hrani.

- Posle četrdesete počela sam da kradem deci čokolade, kao da je neko pritisnuo dugme i ja sam svakodnevno počela da jedem slatko - kroz smeh priča Suzana. - Ujutro popijem toplu limunadu, jer imam holesterol, a to je zdravo. Sačekam dvadesetak minuta i pojedem ovsenu kašu ili neki mali sendvič. Doručak mi nije toliko važan koliko su ručak i večera. Usvojila sam grčku naviku da kasno i obilno večeram i bogami, počela sam da dobijam na kilaži. Pred spavanje volim da pojedem jabuku, ali nema dana da se ne zasladim.

Da može da vrati vreme, Suzana Mančić bi, kaže, promenila dve stvari, bila bi opreznija u kontaktima s ljudima i pazila kome poklanja poverenje.

IZVUKLA SVOJU KOMBINACIJU

ZANIMALO nas je da li je, dok je bila "loto devojka", Suzani bilo zabranjeno da okuša sreću na ovaj način.

- Ne, nije mi bilo zabranjeno. Igrala sam uglavnom utorkom i to uvek iste brojeve. Jednom sam pogodila čak četiri broja i dobila oko 2.000 maraka! Da sam potrefila celu kombinaciju, verovatno bih se srušila na pod usred izvlačenja. Od tih para sam popravila automobil i izvela društvo na večeru u restoran. I danas volim igre na sreću, nekad uplatim loto, kupim grebalicu, odigram bingo...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna