OTKRIVENO KOGA JE MATEJ PERIŠ ZVAO U NOĆI NESTANKA? Poziv u 22 časa, devojka bila u blizini (FOTO/VIDEO)

Novosti online

14. 01. 2022. u 15:39

INSPEKTORI srpskog MUP-a s hrvatskim kolegama istražuju šta je nestali Splićanin Matej Periš (27) rekao sestri svog prijatelja u noći nestanka.

ОТКРИВЕНО КОГА ЈЕ МАТЕЈ ПЕРИШ ЗВАО У НОЋИ НЕСТАНКА? Позив у 22 часа, девојка била у близини (ФОТО/ВИДЕО)

Foto Instagram printscreen/nestali_matej_peris_

Naime, utvrđeno je kako je Matej poslednji telefonski razgovor vodio s prijateljicom, a policija veruje kako bi njen iskaz mogao biti ključan u rasvetljavanju njegovog nestanka o kojem se još uvek premalo zna, a ušli smo u 15. dan potrage.

Matejev prijatelj, koji je s njim boravio u Beogradu, kaže da je reč o Splićanki i sestri njihovog dobrog prijatelja koju će hrvatska policija uskoro opet detaljno ispitati. Prema nezvaničnim informacijama, ona se još uvek nalazi u Beogradu. Taj prijatelj nije bio na novogodišnjem provodu u Beogradu, ali bila je njegova sestra i njen dolazak u Srbiju nije bio povezan s Matejem i njegovom ekipom.

O Splićanki se zna da je navodno vlasnica firme koja se bavi nautičkim turizmom u Podstrani nadomak Splita, te da je vlasnica plovila kojim leti za turiste organizuje izlete po Jadranu.

Pohađala je privatnu gimnaziju u Splitu i studirala je u Zagrebu na uglednom privatnom fakultetu ekonomskog smera.

Večernji list je uspeo da stupi u kontakt s njenim bliskim rođakom koji se takođe bavi turizmom i s kojim je svojevremeno poslovno sarađivala.

On tvrdi da s njom već neko vreme nije u kontaktu i da su se razišli privatno i poslovno.

- Ne bih hteo da pričam o toj osobi. Nemam njen broj, izbrisao sam ga. Nisam više ni u kakvoj komunikaciji s njom - rekao je rođak Splićanke.

Međutim, izvor upućen u istragu tvrdi: "Matej i društvo pre izlaska u Gotik bili su na večeri u jednom restoranu. Na Instagramu su videli da njihova poznanica objavljuje fotografije iz Beograda zbog čega joj se Matej javio porukom i zatim ju je nazvao. To je bilo oko 22 sata, a prepisku tog razgovora poslala je čak pre nekoliko dana i njegovim prijateljima kao dokaz da su to jedine informacije s kojima ona raspolaže. Koliko je poznato, hteo je da njegova i njena ekipa zajedno nastave da se druže te da ih ona uputi u noćni život Beograda jer tamo poznaje jako mnogo ljudi i često je odlazila u Srbiju u noćne izlaske - kaže izvor Večernjeg.

Pojedini mediji juče su objavili deo njenog iskaza u kojem stoji kako ju je Matej zvao kasnije iz Gotika, ali da ga nije razumela zbog buke u klubu. Ako je verovati tim informacija, iz njih proizlazi da su se Matej i ona čuli najmanje dva puta u razdoblju od nekoliko sati. Prvo iz restorana, a zatim i iz Gotika.

Kako Matejev bliski prijatelj nije mogao za medij da potvrdi da ju je on zvao iz Gotika već samo iz restorana, pa je taj deo priče i dalje nejasan.

Važno je naglasiti da se Splićanka nalazila u Beogradu nekoliko dana pre Nove godine, a na svojim društvenim mrežama je podelila tada fotografije iz restorana Buddha koji se nalazi u neposrednoj blizini restorana Sava nova.

S druge strane, izvor Večernjeg blizak istrazi tvrdi da je ideja bila da prijateljevu sestru pita o detaljima noćnog života, ali ostaje nepoznato da li je išao da se sa njom nađe u restoranu u kojem je ona boravila ranije ili joj je zatražio neku informaciju pa bi mu ona eventualno prosledila neku lokaciju na koju je trebalo da dođe.

- Ona sigurno zna da li je trebalo sa njim da se susretne ili ju je on možda pitao gde može nešto obaviti, do nečega doći i slično. Ona je, navodno, policiji kazala da je Matej koristio opijate, pa iz toga proizlazi kako ga je poznavala bolje od njegovih muških prijatelja. Ako mu je ona pomogla da u Beogradu pronađe, na primer, drogu ili se s njim družila neposredno uoči nestanka, sigurno bi mogla imati korisna saznanja - kaže izvor, dodajući kako je nesumnjivo da je Matej sledio određenu trasu.

To ide u prilog tezi da je Matej i te kako znao kuda trči i da je trebalo da stigne do nekog cilja.

Večernjem nije potvrđeno gde je tačno u noći Matejevog nestanka Splićanka boravila u Beogradu.

- Jednostavno ne verujem da bi Matej sam od sebe skočio u reku. Čini se da je on iz kluba otrčao kako bi se našao s njom ili s nekim s kim ga je ona spojila. Šta se dogodilo dalje i da li je pritom upao u neki problem, ključna je misterija - kaže izvor.

Od izvora se saznaje da je nju i njenog brata Matej poznavao doslovno ceo život.

- Nikad o njima nije rekao ružnu reč, bili su mu poput porodice - kaže izvor, dodajući kako je reč o ljudima koji su živeli na visokoj nozi i koji su u splitskim kuloarima poznati kao ljubitelji noćnog života i skupocenih provoda.

BONUS VIDEO: SPLIĆANIN BORAVIO U NAPUŠTENOJ KUĆI - Pogledajte gde je Mateja svratio pre nego što mu se gubi trag

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)