DA IMAJU RASPUST ZA PAMĆENJE: Deca sa Kosmeta, iz socijalno ugroženih porodica, zimuju na Tari (FOTO)

D. Z.

13. 01. 2022. u 15:00

KANCELARIJA za KiM, u saradnji sa Gradom Beogradom i Centrom dečjih letovališta Beograd, organizovala je sedmodnevni boravak na Tari za 200 dece iz socijalno ugroženih porodica sa Kosmeta.

ДА ИМАЈУ РАСПУСТ ЗА ПАМЋЕЊЕ: Деца са Космета, из социјално угрожених породица, зимују на Тари (ФОТО)

Foto Kancelarija za KiM

 Mališani će zimovati u dve grupe, a prva je otputovala juče.

- Osim bogatog sadržaja tokom boravka i niza sportsko-rekreativnih i obrazovno-zabavnih aktivnosti, deca će imati i besplatnu školu skijanja, a obezbeđene su im i zimske jakne i obuća za sneg - kažu u Kancelariji za KiM.

Na putovanje idu školarci od trećeg do šestog razreda iz Gračanice, Donje Brnjice, Ugljara, Kuzmina, Sušice, Lapljeg Sela, Donje Gušterice, Lepine, Lipljana i Kosovske Mitrovice.

- Svesni smo da naša deca na KiM žive i odrastaju u specifičnim uslovima, zato se trudimo da im oplemenimo slobodno vreme. Mnogi od ovih mališana nikada nisu bili na planini i zato smo želeli da im ovo bude raspust za pamćenje. Važno je i da se naša deca sa KiM povežu i sa svojim vršnjacima iz centralne Srbije, da stvore prijateljstva i trajne veze, a mi iz Kancelarije za KiM uvek ćemo im biti podrška - kazala je Svetlana Miladinov, pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, koja je na Tari juče dočekala prvu grupu dece sa Kosmeta.

Foto Kancelarija za KiM

Ona je posebno istakla i zadovoljstvo zbog činjenice da Kancelarija kontinuirano organizuje rekreativna putovanja za decu iz socijalno ugroženih porodica sa KiM i podsetila da je samo prošle godine, na putovanjima bilo ukupno 360 dece iz južne srpske pokrajine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!