RHMZ NAJAVIO OLUJNE UDARE VETRA: Košava stiže u Srbiju - najviše će pogoditi ove delove zemlje

Novosti onlajn

25. 10. 2021. u 17:35

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je meteorološku najavu za danas u periodu do oko 18.30 sati. Kako su najavili, duvaće vatar sa udarima olujne jačine.

РХМЗ НАЈАВИО ОЛУЈНЕ УДАРЕ ВЕТРА: Кошава стиже у Србију - највише ће погодити ове делове земље

Foto: K. Mihajlović

Prema navodima sa sajta, olujni vetar duvaće danas u južnom delu Banata, dok će na planinama i u košavskom području biti nešto slabiji.

Foto: Printscreen/RHMZ

- Danas na planinama i u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima od 10 do 14 m/s, a u južnom Banatu povremeno i sa olujnim udarima oko 17 m/s - navodi RHMZ.

Podsetimo, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović u svojoj najnovijoj vremenskoj prognozi objasnio je koliko dugo košava može da duva:

- Košava duva kada je u istočnoj Evropi visok pritisak i kada je u Sredozemlju nizak pritisak. Koliko dana se održava takva situacija toliko će Košava i da duva. Što znači da košava može da duva i pola dana, može i dan ili tri. Nije ograničeno, može i pet i sedam. Može i 31 dan, koliko je duvalo pre nekih 40 godina. Ove sedmice duvaće danas i u utorak, četvrtak, petak i subotu - ističe Todorović.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

PRŠTI OD ZDRAVLjA: Kiseli kupus je tradicionalna salata, ali i sirovina za mnoge specijalitete

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda