DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA OKTOBRA: Temperature će biti iznad proseka, evo kada stiže zahlađenje

Novosti online

25. 10. 2021. u 08:30

VREMENSKA prognoza za naredne dane nam donosi pretežno suvo, ali prohladno vreme, dok će od danas posle podne u košavskom području biti vetrovito, napisao je na svom Fejsbuk profilu meteorolog Marko Čubrilo.

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ДО КРАЈА ОКТОБРА: Температуре ће бити изнад просека, ево када стиже захлађење

Foto: A. Stevanović/Depositphotos

Meteolorog ističe da će u drugom delu nedelje košava slabiti, doći će do otopljenja, tako da bi kraj ovog i početak sledećeg meseca bili relativno topli. 

-  Već oko 2. novembra dolazi nam kišovito i malo hladnije vreme. Danas tokom dana pretežno sunčano, ali prohladno. Od sredine dana u košavskom području umeren i jak, na jugu Banata i vrlo jak jugoistočni vetar, odnosno košava, dok će duž Jadrana biti umerenog juga i istočnjaka, dok će na severnom početi bura. Dnevni maksimum od 7 do 14 stepeni Celzijusa. U utorak i sredu nad najvećim delom regiona pretežno sunčano, ali suvo, samo ponegde na jugu i jugozapadu regiona u utorak posle podne uz više oblaka moguća pojava slabe kiše - piše Čubrilo.

Vremenska prognoza donosi vetrovito vreme do srede posle podne u košavskom području, dok će vetrovito biti i duž obale Jadrana.

- S obzirom na više oblaka i vetrovito vreme minimumi će uglavnom biti iznad nule i trebalo bi se kretati od -1 do +6 stepeni Celzijusa, dok bi se dnevni maksimumi kretali od plus 7 do 14 stepeni Celzijusa. Na moru i jugu regiona i do +18 stepeni Celzijusa. U drugom delu sledeće nedelje sa jačanjem ciklonske aktivnosti nad Velikom Britanijom ka nama bi se pokrenulo toplije strujanje, te bi uz pretežno sunčano vreme dnevni maksimumi bili u postepenom porastu i za naredni vikend bi trebalo da se kreću od +13 do +19 stepeni Celzijusa, što je iznad proseka, dok bi prvih dana novembra bilo još toplije uz maksimume koji bi ponegde bili i oko +22 stepena Celzijusa.

Vremenska prognoza za početak novembra

- Tih dana bi ponovo počela jaka i olujna košava, kao i jugo na Jadranu. Oko 2. novembra treba očekivati naoblačenje, prvo na jugozapadu i zapadu regiona koje bi uslovilo mestimičnu kišu, a to naoblačenje bi se narednog dana proširilo i nad ostali deo regiona. Usledilo bi manje zahlađenje tako da snega ne bi bilo nigde ispod 1.300 metara nadmorkse visine - prognozira Čubrilo.

- Svakako deluje da bi posle nekoliko suvih i prohladnih dana usledio period relativno toplog vremena koji bi se oko 2. 11. završio pogoršanjem i manjim zahlađenjem - zaključio je Čubrilo.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: OVDE JE BIO I ATILA BIČ BOŽJI - Za tvrđavu Ram kroz istoriju su se mnogi otimali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIG NADLEĆE PEŠTER: Sve je spremno za silovit završetak Vihora 2024 (VIDEO)