NOVI PREDLOZI KRIZNOG ŠTABA: Sve škole na onlajn nastavu, proširiti primenu kovid propusnica

B. R.

25. 10. 2021. u 13:29

MEDICINSKI deo Kriznog štaba tražiće da sve škole u Srbiji pređu na onlajn nastavu, bar na 10 dana, i da se za to vreme poveća obuhvat vakcinacije dece od 12 do 18 godina.

НОВИ ПРЕДЛОЗИ КРИЗНОГ ШТАБА: Све школе на онлајн наставу, проширити примену ковид пропусница

Foto: I.K.

Lekari u štabu zahtevaće, takođe, i da se primena kovid propusnica proširi na sve zatvorene prostore, izuzev, možda, samo prehrambenih prodavnica.

Tokom konsultacija koje su dogovorene za danas, članovi medicinskog dela Kriznog štaba uobličiće zahteve koje će izneti pred ostatak ovog tela, koje bi kako se očekuje trebalo da zaseda do kraja sedmice.

- Trebalo bi hitno da rešavamo ovu katastrofalnu epidemiološku situaciju, po istom modelu kao druge civilizovane zemlje - rečeno je "Novostima" u medicinskom delu štaba.

- Vakcinisano je tek oko jedan odsto dece, a masovnijom imunizacijom u školskom uzrastu, počev od 12. godine, i sa samo jednom dozom vakcine postigli bismo fantastičan rezultat. To je jedini način da zaštitimo decu, koja sve češće obolevaju od kovida, pa i sa izuzetno teškom kliničkom slikom.

Medicinski deo štaba, takođe, traži da se ograniče kontakti.

- Kovid propusnice samo u restoranima, i to posle 22 sata, ne mogu da poprave situaciju onoliko koliko bi bilo nužno - navodi naš sagovornik iz Štaba. - Mi još od maja insistiramo na uvođenju kovid "pasoša", i verujemo da je svakom jasno da ovako polovično rešenje ne može da nas dovede do cilja. Nije vreme za okupljanja, ni u 10 ujutru, ni u 22 uveče.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

VREMENSKA PROGNOZA ZA 20. MAJ: Sunlano i toplo, do letnjih 30 stepeni, evo kada stiže promena