MINISTAR MOMIROVIĆ ČESTITAO PRAZNIK: Svim radnicima u železnici srećan vaš dan – Dan železničara u Srbiji

Novosti onlajn

15. 09. 2021. u 13:51

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović uputio je čestitke povodom Dana železničara Srbije, koji se obeležava 15. septembra.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ ЧЕСТИТАО ПРАЗНИК: Свим радницима у железници срећан ваш дан – Дан железничара у Србији

Tomislav Momirović

- Svim radnicima u železnici - onima koji počinju svoje karijere, a posebno onima koji završavaju svoj radni vek, želim da se zahvalim za to što su i u najtežim vremenima za železnice u Srbiji, kada je ovaj sistem bio poptuno zanemaren, a ta vremena su sada iza nas, uložili trud i nisu izgubili veru da srpske železnice mogu da postanu broj jedan u ovom delu Evrope. Hvala vam na tome i neka vam je sa srećom vaš dan – Dan železničara u Srbiji - izjavio je ministar Momirović.

Ministar Momirović je dodao da je 2021. godina proglašena evropskom godinom železnice i da je ova godina za srpske železnice izuzetno važna jer će u ovoj godini biti završen najrevolucionarniji železnički projekat u srpskoj istoriji – brza prugu od Beograda od Novog Sada, gde će najmoderniji vozovi saobraćati brzinama od 200 km/č. Dodao je da je za Srbiju svaka naredna godina, godina železnica, jer ulaganjem u obrazovanje razmišljamo o budućnosti našeg školstva i naše železnice u narednih 50 godina.

- Izdvojićemo znatna finansijska sredstva za povećanje kvaliteta nastave i uvođenja dualnog obrazovanja, kako bi mladi železničari što spremniji stupali na radna mesta. U Beogradu ćemo oformiti Regionalni železnički trening centar sa najmodernijim simulatorima za obuku mašinovođa, koji će pratiti unapređeni obrazovni profili u skladu sa budućim potrebama železnice u Srbiji. Biće ovo regionalni centar gde će se edukovati najbolji inženjeri u regionu - rekao je ministar Momirović i podvukao da velike investicije u modernu železnicu moraju da prate i investicije u obrazovanje budućih železničkih kadrova i edukaciju zaposlenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TRAGIČNE SUDBINE STALJINOVE DECE: NJegov komentar posle sinovljevog neuspelog samoubistva je JEZIV, ćerkin život strogo kontrolisao