ČESTO se, bar kod nas, prilikom raznih ocena i kvalifikacija, ne pravi dovoljno jasna formalna razlika između Nemaca tj. državljana Nemačke (SRN, odnosno nekadašnjeg Nemačkog Rajha u granicama iz 1914. i 1919. sve do 1937.) i Austrijanaca tj. državljana Austrije (kao dela nekadašnje Austrougarske), pa se za mnoge stvari u Drugom svetskom ratu, bar što se tiče Balkana, okrivljuju Nemci (iz tadašnje i sadašnje Nemačke), iako su to učinili Austrijanci (koji su etnički Nemci).

alex

14.04.2023. 18:31

nemacka je od 1945 god.izgubivsi ubioacki rat postala prisiljeni vazal angloamera bez cijeg odobrenja se ne moze nista ucinti,oni su neka vrsta,za srbe poznati "janicari" koje salju tamo gde je potreba zapadne agresije.ta istina je odavno pozanta ali otvoreno pre cutana kroz inkviziciski vatiansk sistem koji je dobro poznat po svojoj hiljadugodisnjoj upotrebi na sve starane nase planete.da ne nabrajam jer je to svima,tajno,poznato.izvi njavam se da sam vas potsetio.

bole

15.04.2023. 08:58

I dan danas Nemci posebno nama i Rusima ponašaju se osvetnički zbog drugog sv. rata a sve zemlje koje su im bili saveznici u ratu dobro prolaze.

Liu Xin

15.04.2023. 09:32

Bila nekada, jer se poljski establišment toliko uvukao u američki rektum, da je zvezdani uspon Poljske zagarantovan, kao i bolno prizemljenje po isteku roka upotrebe.

Predrag

15.04.2023. 12:43

Deagi moji, stvar je prosta kao pasulj. Imamo presude imamo vrednost koju nam duguju. Treba angazovati najbolju advokatsku kancelariju iz Londona da u nase ime naplati ratnu stetu koju su izazvale stetocine. Englezima platiti posteno i obecati im naknadu u procentima od naplacene sume. Poljaci i Grci su vec tuzili Nemacku, a sta mi cekamo?