BEZ ČUČNJEVA NEMA ZATEGNUTOG TELA: Savršeni rezultati za mesec i po dana

V. N.

27. 07. 2021. u 13:35

VEŽBA koja podrazumeva spuštanje i podizanje iz zgloba kolena razvija bedra, mišiće zadnjice i donjeg dela leđa. Iako se smatra jednom od težih vežbi pravilo je da bez čučnjeva nema zategnutog tela.

БЕЗ ЧУЧЊЕВА НЕМА ЗАТЕГНУТОГ ТЕЛА: Савршени резултати за месец и по дана

Foto: Depositphotos

Ukoliko ove vežbe radite svakodnevno rezultat možete da vidite već za mesec i po dana.

Preporučljivo je da se pre čučnjeva dobro zagrejete laganim džogingom ili brzim hodom. U suprotnom rizikujete da se povredite, jer čučnjevi su zahtevni i moraju pravilno da se izvode, pogotovo ukoliko ih radite sa opterećenjem.

Predlažemo vam sledeće varijante čučnjeva.

Lagano spuštanje

Stanite uspravno spojenih stopala. Obuhvatite šake ispred grudi da biste održavali ravnotežu tokom vežbe. Spuštajte se lagano u čučanj, sve dok butine ne dođu u paralelan položaj s podlogom. Sve vreme leđa morate da držite pravo. Ispravite se polako.

Zabacivanje noge

Stanite spojenih stopala i spuštajte se u čučanj tako da butine budu paralelne sa podlogom. Uspravite se i zabacite desnu nogu pozadi, neka bude ispružena što je više moguće. Ponovo uradite čučanj, ispravite se, a zatim zabacite levu nogu pozadi.

Stisnute pesnice

Stanite u raskorak, stopala neka budu paralelna. Stegnite pesnice, a ruke postavite u nivou grudi. Uradite čučanj sa laganim spuštanjem, butine neka budu paralelne sa podlogom. Vratite se u uspravan položaj, takođe laganim pokretom, istovremeno zatežući mišiće nogu i ruku.

Širi raskoračni stav

Raširite malo više noge, stopala okrenite ka spolja. Obuhvatite šake u nivou grudi. Spuštajte se u čučanj, održavajući ravnotežu, sve dok butine ne budu paralelne sa podlogom. Pazite da leđa budu ispravljena.

Podizanje noge u stranu

Prvi deo vežbe je isti kao u vežbi sa stisnutim pesnicama. Kada se uspravite, desnu nogu zabacite u stranu, potpuno ispravljenu, uz istovremeno stezanje svih mišića. Vratite se u početni položaj pa ponovite isto, samo sa levom nogom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a