BEĆKOVIĆ O CRNOJ GORI: Privatna Milova država zavisna od svih

Novosti online

21. 05. 2021. u 17:01

CRNA Gora je 21. maja 2006. postala nezavisna od Srbije, a zavisna od celog sveta rekao je pesnik i akademik Matija Bećković.

БЕЋКОВИЋ О ЦРНОЈ ГОРИ: Приватна Милова држава зависна од свих

Foto V. Danilov

U spoljnoj politici Crna Gora možda jeste na proevropskom kursu, ali se istovremeno njena unutrašnja politika može okarakterisati pećinskom, ocenio je akamedik.

- Crna Gora je odvajanjem od Srbije postala privatna država Mila Đukanovića. U spoljnoj politici evropska, a u unutrašnjoj pećinska- rekao je Matija Bećković.

Bećković se i osvrnuo i na poslednju izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da "građani koji su 21. maja 2006. godine glasali da Crna Gora ostane u zajednici sa Srbijom, nemaju moralno pravo da je predstavljaju bilo gde u svetu".

Kontradiktorno je, smatra Matija Bećković, što Đukanović Crnu Goru naziva građanskom državom u kojoj svi uživaju sva prava. Ako je već tako doživljava, kako može većini građana da zabranjuje da u toj istoj građanskoj državi ostvaruju svoja prava.

- Predsednik je još i dodao da je Crna Gora građanska država. Građanska država u kojoj nikakva prava nema skoro više od polovine naroda koji žive u njoj - zaključuje Bećković.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna