VUČIĆ O GODIŠNJICI NEZAVISNOSTI CRNE GORE: "Voleo bih da je odluka bila drugačija, želim im sve najbolje"

Novosti online

21. 05. 2021. u 15:26

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odluka o samostalnosti bila pravo Crnogoraca, navodeći da bi voleo da je ona bila drugačija.

ВУЧИЋ О ГОДИШЊИЦИ НЕЗАВИСНОСТИ ЦРНЕ ГОРЕ: Волео бих да је одлука била другачија, желим им све најбоље

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Da li bih voleo da je odluka bila drugačija, voleo bih. Poštujemo nezavisnost Crne Gore i volju građana... To govori o višedecenijskoj politici protiv zajednice zajedničke države... Nikada se nećemo odreći podrške našem narodu u Crnoj Gori, poštujući nezavisnost te zemlje. Kada uporedite položaj Albanaca u Crnoj Gori sa položajem Srba, sve će vam biti jasno - kazao je Vučić, komentarišući izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića povodom 15 godina nezavisnosti te zemlje.

On je kazao da Crna Gora danas ima nezavisnu državu i da im želi sve najbolje.

- Ne moraju da izmišljaju neprijatelje tamo gde ih nema - rekao je on i poručio Podgorici da se drugačije ponaša prema srpskom narodu.

- Nas zanima da imamo najbliže odnose, ali i da pružamo podršku našem narodu. Ništa ne radimo protiv Ustava Crne Gore - kazao je on.

Podsetimo, Đukanović je izjavio da smatra da je Dan nezavisnosti pre 15 godina bio najlepši početak savremene građanske Crne Gore.

U autorskom tekstu sa podgorički portal CdM, Đukanović piše da je to "slučaj bez presedana, ne samo u crnogorskoj, nego i u istoriji balkanskih naroda".

- Time je ispravljena jedna velika istorijska nepravda, i trasiran naš evropski i evroatlantski put...“, naveo je, između ostalog, Đukanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu