BOKSER ODLUČIO DA DONIRA BUBREG: Osmeh se vratio na Radmilino lice

Veliša KADIĆ

19. 05. 2021. u 11:55

NIKŠIĆANIN Ratko Drašković, bokserski šampion, odlučio je da donira bubreg sugrađanki Radmili Raičević i uvrsti se u kolonu humanista ovog grada.

БОКСЕР ОДЛУЧИО ДА ДОНИРА БУБРЕГ: Осмех се вратио на Радмилино лице

Foto: Privatna arhiva

-Kada sam se odlučio na ovaj korak otišao sam kod dr Andrije Vujovića, saopštio mu šta nameravam da uradim i pitao ga kome je moj bubreg najpotrebniji. Rekao mi je da je to Radmila i tako je sve počelo. Jedina mi je želja da Rada ponovo počne normalno da živi, bez dijalize, i da joj se vrati osmeh na lice- kazao je Drašković, podsećajući da je Radmilina i njegova borba počela pre godinu i po, ali su pandemija i Kovid 19 sve poremetili, tako da transplatacija nije još urađena.

-Uradili smo sve nalaze, tipizaciju i sve nam se poklapa, nastavlja Drašković.- Verujem da će transplatacija biti urađena, da ćemo oboje dobro proći i da će Rada zaboraviti sve ružne i teške trenutke. Kada sam porodici rekao šta nameravam u početku su bili zbunjeni, ali od tog momenta imam njihovu punu podršku. Nisam želeo da zbog ovog mog čina dižem pompu, niti da se bilo gde ova priča pojavi. Međutim, kako je Radmili potreban novac za transplataciju, morao sam da pristanem i da ime donora bude objavljeno.

- Probudila se nada i vera da je novi život, bez dijalize, moguć. U početku neverica, zatim neki čudan osećaj, a sada sreća i nada da me čeka novi život. Na dijalizi bubrega idem od 2018.godine, kaže Radmila.

Transplantacija će biti obavljena na klinici Acibadem u Turskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a