KANDIĆ IMAO 1,2 PROMILA ALKOHOLA: Novi detalji sudara koji je izazvao vozač ''mercedesa'' u vlasništvu Vlade CG - ispituje se ko je vozio

M.S.

06. 05. 2021. u 23:55

ZAMENIK generalnog sekretara Vlade Crne Gore Nikola Kandić u noći udesa, 2. maja ove godine u Podgorici, imao je tokom alkotestiranja 1,2 promila alkohola u krvi.

КАНДИЋ ИМАО 1,2 ПРОМИЛА АЛКОХОЛА: Нови детаљи судара који је изазвао возач мерцедеса у власништву Владе ЦГ - испитује се ко је возио

Foto: M.S.

Ekipi za uviđaje CB Podgorica kazao je da on nije upravljao službenim automobilom Vlade ''mercedes'' u udesu 2. maja u 20,11 časova na raskrsnici Bulevara Serdara Jola Piletića, ulice Jovana Tomaševića i ulice Pariske komune u Podgorici, saopštila je Uprava policije Crne Gore, povodom događaja koji danima talasa crnogorsku javnost.

- Vozač te noći nije mogao biti uhapšen jer po osnovu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima "nije utvrđeno ko je upravljao vozilom Vlade u trenutku saobraćajne nezgode". Napominjemo da je izviđajani postupak u toku i neophodno je poštovati prezumpciju nevinosti svih učesnika u ovom događaju - navodi se u saopštenju, kažu iz policije i navode da je posle sudara Kandićev saputnik u Vladinom automobilu Aleksa Ćirović policiji te noći kazao da je on upravljao vozilom.

Kandić je prema policijskom saopštenju nakon 10 minuta od započetog izviđaja došao na mesto saobraćajne nezgode i izjavio da on nije upravljao''mercedesom''. Službenici saobraćajne policije su alkotestirali sva lica zatečena na licu mjesta a ne kako se navodi u službenim prostorijama policije. Ustanovljeno je da A.Ć. ima 0.1 promila alkohla u organizmu, a kandić, N.K. 1,2 promila alkohola u organizmu dok  D.P., koji je uoravljao drugima utomobilom nije imao alkohola u organizmu, saopštila je policija, koja ističe da je policija zatekla oba vozila sa vidno istaknutim registarskim oznakama, a po izjavama učesnika saobraćajne nezgode, kao i izjavama četiri svedoka, na licu mesta nisu menjane registarske oznake na navedenim vozilma. 

 
PREMIJER

- Imam informacije da su dva policajca vršili određene aktivnosti sa porodicom Popović i pokušali da utiču na odvijanje postupka nakon saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovao i službeni automobil Vlade koji je zadužio zamenik generalnog sekretara Vlade Nikola Kandić - osvrnuo se na ovaj događaj premijer Zdravko Krivokapić , koji je naglasio da je ono što se desilo Kandiću "neprimereno" što je na neradni dan u nezgodi učestvovalo službeno vozilo Vlade.

- Niko ne može korisititi službena vozila vikednom i vozila moraju biti parkirana posle završetna radnih obaveza. Postupak je u toku, i ne mogu da prejudiciram stvari. Ako je sve tačno, sankcije će biti svima prezentovane na najbolji mogući način. Kao što vi sada imate stav da je Uprava policije pokušala nešto da zataška, ja imam sasvim drugačiji. Imam informacije da su dva službenika policije vršili određene aktivnosti direktno sa porodicom Popović i želeli da utiču na drugačiji način odvijanja ovog postupka - kazao je Krivokapić, koji je naveo da ne zna je li Kandić vozio automobil, ali da je "čuo da nije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega