OGLASILA SE UPRAVA POLICIJE CRNE GORE: Traže se učesnici incidenta na Cetinju

V. K.

15. 04. 2021. u 15:40

UPRAVA policije saopštila je da cetinjska policija preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi identifikovali učesnike incidenta koji se dogodio u ranim jutarnjim časovima na Cetinju, ispred internata Bogoslovije u naselju Donje polje.

ОГЛАСИЛА СЕ УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Траже се учесници инцидента на Цетињу

Foto: V.K.

- Policiji je danas oko 10,40 prijavljeno da je oko 2,45 ispred internata Bogoslovije više osoba upućivalo reči uvredljive sadržine na verskoj i nacionalnoj osnovi učenicima i sveštenstvu koji borave i rade u ovoj ustanovi. Izlaskom na lice mesta policija nije zatekla oštećenja na zgradi internata. U toku je prikupljanje obaveštenja od očevidaca događaja, izuzimanje snimaka sa nadzornih kamera iz neposredne blizine internata i rad na identifikaciji učinilaca ovog nemilog događaja. Pripadnici Odeljenja bezbednosti Cetinje preduzeće aktivnosti iz svoje nadležnosti da se učenici Internata osećaju bezbedno i da se zaštiti imovina internata Bogoslovije - zaključuje se u saopštenju.

Polomili auto

Uz napad na Bogosloviju, cetinjskim huligaima meta je bilo i vozilo vernika Petra Lekića, koje su napadači demolirai. Sve ovo dešavalo se u vreme policijskog časa, kada su nadležni zbog epidemioloških mera uveli zabranu kretanja od 22 sata do 5 ujutru.

Foto: Privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)