SRAMAN POTEZ KRIVOKAPIĆA: Premijer Crne Gore smenjuje ministra zbog Srebrenice

V. K.

05. 04. 2021. u 11:32

PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pokrenuo je postupak smene ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

СРАМАН ПОТЕЗ КРИВОКАПИЋА: Премијер Црне Горе смењује министра због Сребренице

Foto: Printskrin

Krivokapić je tokom vanrednog obraćanja rekao da su Leposaviću "progledali kroz prste" kada je u pitanu bio istup u vezi Zakona o amnestiji i okolnosti oko usvajanja tužilačkih zakona.

On kaže da je "nedopustivo da ministar pravde iznosi svoje stavove".

- Ja sam spreman da priznam da je u Srebrenici učinjen zločin genocida kada se to i nedvosmisleno utvrdi - izjavio je ministar Leposavić.

Foto Skupština CG

Krivokapić tvrdi da "Crna Gora mora da se promeni i preobrazi".

- U nedelju sam mu poslao poruku da se sam vadi iz onoga što je zakuvao. Ali je njegova izjava u ponedeljak bila na istom fonu. Tražio sam mu ostavku jer je najbolje da ličnim činom pokažemo odgovornost, to sam uradio u petak i danas. Pošto je Leposavić ostao pri svome stavu ja sam doneo Predlog za razrješenje člana Vlade, u ovom slučaju ministra Leposavića - rekao je Krivokapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (13)

veselnik

05.04.2021. 12:33

"Ja sam spreman da priznam da je u Srebrenici učinjen zločin genocida kada se to i nedvosmisleno utvrdi - izjavio je ministar Leposavić." I ja!

Sramno

05.04.2021. 12:56

Za sta ste se borili? Da sjasi kurta uzjasi murta? Vidim ja narode crne vam gore opet cete vi na ulicu. Ovo je smesurija postalo, vec 30 godina ravno se smenjuju isti banditi. Ne shvatate dok ne bude nasilne smene vlasti. Drugim recima, dok im se ne da primer kako se ne sme, do tada ce oni svi isto raditi, a to je punjenje licnog budzeta o teretu gradjana

Dragan

05.04.2021. 13:12

Predpostavlja se da jedan profesor fakulteta zna da cita i razmislja. I on i njegov "Pulen" treba da procitaju definiciju genocida (UN) i shvate da je izjava ministra Leposavica i u pravnom a i ljudskom smislu na mestu. Puna podrska Ministru!!!

jelenko

05.04.2021. 13:34

Sta se moglo i ocekivati od Dukanovicevog kadra, koji je samo promijenio dres ali ne i ubjedenja.I ponovo su srbi ispali ovce.Neke stvari se nikada nece promijeniti, nazalost.

buki

05.04.2021. 13:43

Jest da je od "braće", al što je mnogo, mnogo je. Da prizna genocid koji nije počinjen, a oni koji su počinili stvarni genocid nad Srbima, da ne budu ni osuđeni za bilo kakve zločine - to ni pas s maslom ne može progutati. Da smo pametni, pa da mu zabranimo ulazak u Srbiju dok ne povuče priznanje lažnog, nepostojećeg genocida, ali se ni to na žalost neće dogoditi. Nadam se samo da je ovo neka prelazna vlast u CG i da će neka buduća uz izvinjenje da poništi ovu sramnu odluku, jer će u protivnom svim Srbima da se ogadi i pomisao na Crnu Goru i Crnogorce.

Slobodan

05.04.2021. 13:44

Срамота за Кривокапића, да нема даље. Смењених срба у влади=1, смењених лопова ДПС-а=0… Није било ........ у Сребреници!!!!

buki

05.04.2021. 13:53

Ako Srbi u Crnoj Gori zbog ovoga ne izađu na ulice, onda treba objaviti da Srba tamo više i nema. Priznati genocid koji nije počinjen, zato što to žele Nemci, Englezi i Amerikanci, ravno je ratnom zločinu i za to Krivokapić mora kad-tad odgovarati pred našim sudovima.

Srbija

05.04.2021. 13:55

Ni jedan Srbin ne treba u Crnu Goru na More da ide.Crna Gora je neprijateljska drzava koja priznala Kosovo i koja radi protiv Srbije.A Vucic ne treba da zuri izgradnju autoputa do crnogorskoj granici?

buki

05.04.2021. 14:21

Srbi NIKADA u svojoj istoriji nisu čak ni napali neki drugi narod, a kamo li učinili genocid.. UVEK su vodili odbrambene ratove, pa proglasiti Srbe za genocidne i istovremeno nad njima po ko zna koji put činiti genocid, mogu samo monstrumi koji su rešili da Srba konačno nestane. Pridružiti se takvima (englezi, nemci, amerikanci..) zahteva hitnu, javnu osudu od svakog Srbina, ma gde se nalazio na planeti Zemlji. Srbi, probudite se i osudite ovaj sramni čin moralnog patuljka - Krivokapića.

Miki Zg

05.04.2021. 14:23

Zanimljivo kada svi normalni znamo da je u proboju zločinaca iz Srebrenice prema Tuzli poginulo oko 3500 talibana to nazvati genocidom -nemam rječi osim idiotizamj .Od 92.-95 ti isti zločinci su monstruozno ubili oko 3400 Srba u okolini Srebrenice pod zaštitom UN zločinaca !Šta reći o Krivokapiću ,konce vodi zločinački -kriminalni klan Đukanović !