VLADISLAV BOJOVIĆ: DPS pokušava da se ekstremizmom zaštiti od krivične odgovornosti

M.D.

28. 03. 2021. u 14:57

VRH DEMOKRATSKE partije socijalista (DPS) pokušava da se ekstremizmom zaštiti od krivične odgovornosti za pljačku Crne Gore, saopštio je Vladislav Bojović, član predsedništva Demokratske narodne partije i funkcioner Demokratskog fronta.

ВЛАДИСЛАВ БОЈОВИЋ: ДПС покушава да се екстремизмом заштити од кривичне одговорности

Foto: DNP

On kaže da DPS se polako ali sigurno razotkriva kao ključni faktor nestabilnosti u Crnoj Gori.

- Radikalna šovinistička retorika, kopanje po ranama, a onda i usiljeno i infantilno provociranje incidenata postaju labudova pesma ove kriminalne organizacije. Zbog toga, svi mi koji smo se godinama borili da DPS pošaljemo u političku prošlost možemo biti zahvalni Andriji Nikoliću, Aleksandri Vuković, Danijelu Živkoviću i posebno Predragu Boškoviću, zbog načina na koji nastupaju poslednjih nedelja-kazao je Bojović dodajući da je DPS samu sebe svela na grupaciju vidno uznemirenih fanatika i ekstremista koji imaju sve veći problem sa samokontrolom, utrkujući se u ponavljanju izlizanih fraza u matrici poražene šovinističke ideologije sa jasnim elementima fašizma.

Bojović naglašava da oni idu toliko daleko da bi i dalje da proganjaju Srpsku pravoslavnu crkvu koja je nakon veličanstvenih litija i parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta dugoročno učvrstila svoj vekovni kanonski i državotvorni status u Crnoj Gori.

Deluje da preostali glasnogovornici DPS-a, kaže Bojović, još uvek ne shvataju da izvesno nastupa nova politička realnost u Crnoj Gori i da ekonomski ugrožene građane sve manje interesuje njihovo izigravanje zaštitnika države koju su opljačkali. Ili će ipak biti da shvataju, ali se prave da im to još uvek nije doprlo do svesti.

- Zapravo, nemamo dilemu da se čitava ova predstava u vidu kvazi-nacionalističkog radikalizma i ekstremizma izvodi sa jednim jedinim ciljem, a to je pokušaj najviših funkcionera DPS-a da po svaku cenu zaštite svoju milionsku nelegalno stečenu imovinu i izbegnu krivično-pravne procese i krivične sankcije za pljačku Crne Gore koju su izveli. Da izbegnu ono što građani očekuju da usledi nakon smena DPS poslušnika u tužilašvu i sudstvu,zaključuje Bojović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna