NEOPHODNO TRANSPORTNO VOZILO: Dom zdravlja prodaje luksuznu škodu

V. V.

18. 03. 2021. u 18:46

NOVA uprava hercegnovskog Doma zdravlja ustanovila je tokom popisa da u voznom parku poseduju luksuzno vozilo, škodu koja je plaćena više od 20 hiljada evra.

НЕОПХОДНО ТРАНСПОРТНО ВОЗИЛО: Дом здравља продаје луксузну шкоду

Foto: V. V.

Vršilac dužnosti direktora ove ustanove dr Goran Komar rešen je da škodu proda na javnoj licitaciji jer su tri sanitetska vozila koja ima Dom zdravlja u lošem stanju, jedno i nije u funkciji. Škoda je njegovom prethodniku služila samo za služena putovanja do Podgorice, a prema rečima dr Komara transportni automobili zbog starosti i stalne upotrebe, naročito tokom pandemije, često se kvare i zbog toga je neophodno nabaviti novo vozilo. Kvar na sanitetskom vozilu dogodio se u jeku pandemije i zahtevao je kupovinu novog motora.

– Da nam u tom trenutku nije priskočio Institutu Igalo sa njihovom dnevnom bolnicom, imali bismo zaista veliki problem. Kao rukovodilac ove ustanove uveren sam da to luksuzno auto predstavlja višak. Rukovodiocu ustanove je potpuno nepotrebno, on može da se preveze svojim automobilom na tako kratkim relacijama, kao što je Podgorica. U krajnjoj liniji, može se upotrebiti i neko drugo, sasvim solidno auto, kojima raspolaže naša patronažna služba – objašnjava dr Komar.

Foto: V. Vujnović

– Ukoliko budemo postigli odgovarajuću cenu, oslobodićemo se tog automobila, kako bi kupili namensko, specijaloziovano transportno vozilo, jer to smatram mnogo korisnijim i jedinim pravim rešenjem, odlučan je dr Komar.

I on i zaposleni u tehničkoj službi veruju da će na licitaciji koju su planirali postići odgovarajuću cenu kako bi umesto luksuzne đkode kupili neophodno namensko vozilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!