DAN ŽALOSTI POVODOM SMRTI DRAGOLJUBA ĐURIČIĆA: U Herceg Novom će živeti ritam njegovih bubnjeva, predloženo da dobije ulicu

V. V.

16. 03. 2021. u 21:59

U HERCEG Novom je sutra dan žalosti, proglašen povodom smrti Dragoljuba Đuričića, istaknutog umetnika koji je u ovom gradu odrastao i voleo ga jednako kao rodno Cetinje i Beograd u kome je živeo.

ДАН ЖАЛОСТИ ПОВОДОМ СМРТИ ДРАГОЉУБА ЂУРИЧИЋА: У Херцег Новом ће живети ритам његових бубњева, предложено да добије улицу

Foto: Igor Marinković

Odluku o proglašenju Dana žalosti doneo je predsednik Opštine, Stevan Katić a porodici je u svoje ličnoi u ime opštine uputio telegram saučešća.

- Ceo Herceg Novi oseća gubitak zbog odlaska velikog bubnjara, uvek nasmejanog prijatelja, čoveka velikog srca... Ostaće zapamćen kao umetnik čija muzika i neponovljiva energija su predstavljale univerzalni jezik. Jedinstveni zvuk njegovog bubnja je pet decenija pokretao i ujedinjavao ljude na svim kontinentima i ostavio neizbrisiv trag u kulturi celog našeg regiona. U svoju muziku je učitao ritam života ovih krajeva i proneo ga svetom, uvek putujući sa džepovima punim radosti i dobrih reči, i vraćajući se u svoj Herceg Novi. Ostajemo mu zahvalni na svemu što je učinio za ovaj grad. Jedan od najboljih bubnjara na svetu nikada nije propustio da se odazove na svaki naš apel i akciju, uvek je sa ponosom govorio o Herceg Novom, celoga života ostao blizak svima nama i skroman u svojoj veličini. Dragoljubov osmeh i bubanj odjekivaće zauvek ulicama našeg grada - navedeno je u telegramu.

Poslednji put Dragoljub je u svom Novom nastupio pre dve godine na zatvaranju Praznika mimoze sa svojom Balkanskom lavinom na koncertu Zdravka Čolića.

Foto: Arhiva "Novosti"

Dragoljub Đuričić, listom svedoče Novljani koji su ga poznavali, bio je srce u kome je stanovao ritam talasa koje je slušao na novskom Škveru. Donosio je u razgovoru harmoniju koju je upijao na Belavisti, probleme prevazilazio pun optimizma i energije, prepoznavao se po šarmu koji je delio sa Beogradom gradu koji je izuzetno voleo,ali i onom finom humoru koji je urođen pravim Cetinjanima.

Istina neformalno, ali od uglednih Novljana već je predloženo da ulica u kojoj je Đuričićeva kuća dobije njegovo ime. Zaslužio je – ljubavlju!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024