KRIVAC BIVŠI MINISTAR: Rade Milošević, državni sekretar u Vladi Crne Gore, o aferi "Granica"

S. ĐOKIĆ

05. 03. 2021. u 08:38

DA li iza višemilionske pronevere u MUP-u Crne Gore stoji bivši ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, kako ga je već osumnjičio državni sekretar u tom vladinom resoru Rade Milošević, tvrdeći da se nijedan posao u MUP-u nije mogao završiti bez znanja bivšeg ministra?

КРИВАЦ БИВШИ МИНИСТАР: Раде Милошевић, државни секретар у Влади Црне Горе, о афери Граница

Foto S. Đ.

- Iz mog ugla, odgovornost ima bivši ministar bez kojeg se ovo sve ne bi moglo dešavati. On je morao biti upoznat kao rukovodilac i starešina organa. Ništa ne može da se desi bez znanja ministra. Prošlog puta je bila interpretacija da je on davao naloge da ustupi dokumentaciju. To je potpuno normalno, jer ako policija traži dokumentaciju, šta će drugo - izjavio je Milošević.

U reagovanju, Nuhodžić kaže da očekuje da nadležni do kraja istraže slučaj.

- Još ranije sam po anonimnoj prijavi naložio da se sva dokumentacija dostavi nadležnima - kazao je bivši ministar policije.

Više službenika MUP-a uhapšeno je u sredu zbog sumnje da su učestvovali u malverzacijama tokom nabavke elektronske opreme za nadzor granice, kupujući jeftiniju opremu od predviđene i lepeći na nju lažne oznake. Radi se o ugovoru vrednom 1,1 milion evra, a proneveru je otkrila međuresorska komisija koju je formirao aktuelni ministar policije Sergej Sekulović. Posle saslušanja slobode su lišeni članovi Tenderske komisije za sprovođenje javne nabavke opreme za praćenje granica Tatjana Drobnjak, Vojin Rondović i Zoran Milić, kao i članovi Komisije za praćenje realizacije tog ugovora Bojana Lučić, Ivan Glomazić, Jurica Žarković i Zoran Lasica.

LISICE I ZA INSPEKTORE

Uhapšeni su i inspektori Odseka za subijanje privrednog kriminala, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva. Zbog zdravstvenih problema izostalo je hapšnje Višnje Đurović, iz firme "For lajt" koja je učestvovala na tenderu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024