MAKLJAŽA UGOVORENA NA "MREŽI": Još nepoznato čime je povređen S. G. u tuči u dvorištu podgoričke osnovne škole

S. ĐOKIĆ

24. 02. 2021. u 07:39

VIŠE od 20 mladića učestvovalo je u tuči u kojoj je S. G. (19) teško povređen, kada ga je zasad nepoznati akter oštrim predmetom ubo u predelu leđa. Sve se odigralo u dvorištu podgoričke Osnovne škole "Milorad Musa Burzan".

МАКЉАЖА УГОВОРЕНА  НА МРЕЖИ: Још непознато чиме је повређен С.  Г.  у тучи у дворишту подгоричке основне школе

Foto Skrinšot

Kako je potvrđeno "Novostima", identifikovani su svi učesnici tuče, ali tek treba da se utvrdi ko je povredio mladića i čime. Saznajemo i da su svi saslušani priznali učestvovanje u tuči koju je telefonom zabeležio jedan od slučajnih prolaznika. Na njemu se vidi razjarena grupa koja ne preza ni od udaraca drvenim palicama. Čuje se i kako mladići viču, nazivaju se raznim imenima, psuju i nasrću jedni na druge. Snimak, koji je kružio društvenim mrežama, dostavljen je i policiji.

Pouzdano saznajemo i da je susret mladića prethodno dogovoren putem društvenih mreža. Nakon što su se okupili došlo je do svađe i tuče mladića među kojima je većina srednjoškolaca. Ovakve scene nisu bile retkost pre više od 10-20 godina. No za razliku od tadašnjih tuča, koje su okončavane pesnicama i u kojima je kao pobednik izlazio onaj najjači, ova poslednja u nizu mogla je biti kobna. Kristina Mihajlović iz Udruženja roditelja ističe da se ne treba čuditi ovim pojavama.

- Nije ovo nešto što se prvi put dešava, ali se čini mnogo više nego ranije. Možda mi više pričamo o tome, ali to opet nije jedini razlog. Svesni smo svih problema sa kojima se mladi suočavaju, jednim delom živeći u državi Crnoj Gori, gde imaju vrlo loše primere na javnoj sceni - kazala je Mihajlovićeva.

Maloletnici prošli uz upozorenje

MALOLETNICI su se i u petak potukli, kod iste škole. Iz policije su nam saopštili da tri dečaka nisu krivično odgovorna, pa su zbog tuče prošli samo uz upozorenje.

Na ponašanje dece, dodaje ona, svakako utiču i neprimerene slike ponašanja porodice. Ističe da se ništa neće rešiti ako samo pričamo o događaju i prozivamo one koji su u tome učestvovali pitajući se da li postoji adekvatna kazna.

- Moramo mnogo ozbiljnije da radimo svi zajedno da bi mladi znali da neke stvari ne mogu da rade, šta se sme, a šta ne. Trenutna situacija nije takva, već mislimo da se svakodnevno šalje poruka da se ovde može sve i da će se ovde proći nekažnjeno, jer se dovodi u pitanje da li kazna važi za sve ili samo neke. Sistem vrednosti je poprilično poremećen i nemamo čemu da se čudimo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri