OPSTRUKCIJA ZBOG TRETMANA? Predstavnici bivšeg režima pravdaju skandalozno ponašanje ambasadora

V. K.

20. 02. 2021. u 07:39

NESVAKIDAŠNjE ponašanje opozvanih ambasadora Crne Gore Miodraga Vlahovića (Vatikan) i Darka Pajovića (Kina) koji, kako se već danima priča u Podgorici, nemaju nameru da napuste diplomatsku funkciju uprkos odluci Vlade, menjajući navodno brave na vratima ambasada i uzimanjem pečata, naišli su na razumevanje samo kod ostataka bivšeg režima Mila Đukanovića.

ОПСТРУКЦИЈА ЗБОГ ТРЕТМАНА? Представници бившег режима правдају скандалозно понашање амбасадора

Miodrag Vlahović i Darko Pajović

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović saopštio je na Odboru za međunarodne odnose i iseljenike u Skupštini Crne Gore da nema ništa posebno u vezi sa tim što su ambasadori (njih sedam) smenjeni nakon promene vlasti.

- Tramp je povukao više od 80 ambasadora. Ovde je Vlada ta koja je nosilac, suveren politike. Mogao bi da razumem određeni pritisak da smo skrenuli sa puta evropskih integracija, ali da se pravi ovakav šou - ne - rekao je Radulović.

Poslanik DPS-a Predrag Bošković, bivši ministar odbrane, izneo je svoj stav o ovom pitanju.

- S obzirom na podelu vlasti mora se voditi računa kod opoziva ambasadora, i nije isključiva dužnost Vlade tokom vođenja politike. Naša diplomatija nije reagovala kad je Vučić rekao da su Vojislavljevići srpska dinastija. To je napad na identitet. Ovi ambasadori ne bi opstruirali da se prema njima postupalo ljudski i normalno - smatra Bošković.

Na ove reči usledila je reakcija Slavena Radunovića iz Demokratskog fronta.

- Ono što su uradili Vlahović i Pajović niko nikad nije radio i u državama koje imaju dužu demokratsku tradiciju. Da li je menjanje brave crnogorske ambasade u Svetoj stolici, krivično delo za koje treba da odgovara Vlahović, jer je ambasada imovina Crne Gore? Ovo je neviđena diplomatska bruka, zarad dodvoravanja jednom čoveku - kategoričan je Radunović.

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić ocenio je da je Miodrag Vlahović "zreo za odlazak iz službe"!

ŠEĆER

ŠEF crnogorske diplomatije Radulović podseća da ovolika "privrženost" ambasadorskim mestima nije od danas.

- Jedan od ambasadora 2018. godine opozvan je od strane Ministarstva vanjskih poslova pa je zbog toga dobio dijabetes!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili