KADA ''SRCU'' VRATIMO FUNKCIJU, OŽIVEĆEMO: Marko Kovačević, nosilac liste "Za budućnost Nikšića", o izborima u tom gradu

V. KADIĆ

01. 02. 2021. u 08:38

POLICIJA je zadnja tvrđava prethodnog režima. To se upravo pokazuje u Nikšiću. Hapse se državljani Srbije i građani Nikšića koji su Srbi. Politiku DPS-a - "da je za sve što se u Crnoj Gori dešava kriva Srbija", treba jednom zasvagda poslati u prošlost.

КАДА СРЦУ ВРАТИМО ФУНКЦИЈУ, ОЖИВЕЋЕМО: Марко Ковачевић, носилац листе За будућност Никшића, о изборима у том граду

Marko Kovačević / Foto Za budućnost CG

Privođenja i proterivanja građana Srbije dokazuju zašto moramo pobediti 14. marta na opštinskim izborima, i to još jače i brojnije nego u avgustu! Moramo jer će nas ovako privoditi, hapsiti i pokušavati da proteraju iz našeg grada, kao što su to uradili sa našom braćom iz Srbije koja nisu nikome učinila nikakvo zlo. Nemamo drugog izbora nego da se tom nasilju suprotstavimo, zajedno i mirno, podignutim građanskim glasom odbrane slobode svakog čoveka.

Ovako u razgovoru za "Novosti" komentariše novonastalu situaciju u Nikšiću Marko Kovačević, nosilac liste "Za budućnost Nikšića", dodajući da su poslednji bunkeri ideološke represije, poslednji kavezi neslobode prethodnog režima u policiji.

- Milova stranka je poražena od građana, ali još nije izgubila u policiji. Tom stanju u policiji smo dužni svi da se odupremo javno, svojim glasom na društvenim mrežama, medijima ili direktno davanjem potpisa podrške našoj koaliciji "Za budućnost Nikšića". Već se javilo više od 10.000 građana koji su dali svoj broj telefona i potpisali podršku našoj listi! Na ono što radi još zarobljena policija moramo odgovoriti tako što ćemo pokazati koliko nas ima i koliko će nas još više biti na izborima u Nikšiću. Narod je snaga Nikšića i Crne Gore i narod će pobediti.

Koliko su izbori u ovom gradu bitni, Kovačević objašnjava time da je Nikšić sam po sebi važan jer je u pitanju najveća opština u Crnoj Gori.

- Njegovim razvojem uslovljen je razvoj čitave zemlje. Ako Nikšić krene putem ekonomskog oporavka, krenuće i čitava Crna Gora - kaže Kovačević. - Možda je Cetinje prestonica, Podgorica glavni grad, ali je Nikšić srce Crne Gore i po veličini i po značaju. Kada to srce vratimo u funkciju, oživeće i čitava Crna Gora. Narod je odbranio svetinje predvođen našim arhipastirima. Mi smo naravno, kao deo tog naroda i njegovi politički predstavnici, u svakom momentu odgovorili onome što je bila volja građana koji su nam dali glas - u momentu donošenja sramnog Zakona protiv SPC kao opozicija i u momentu izmena toga zakona u njegovim spornim odredbama kao vladajuća većina u Skupštini Crne Gore.

Kovačević dodaje, "da bi taj sramni Zakon koji je diskriminisao Crkvu bio donesen, morao je prvo da bude uhapšen čitav najveći opozicioni poslanički klub u Skupštini Crne Gore" (Demokratski front).

- Sada je neophodno stvoriti preduslove da se oni koji su na takav način želeli da se obračunaju sa našom Crkvom i vernim narodom nikada više ne vrate na vlast - zaključuje Kovačević.

SRAMNO NAGRAĐIVANjE

MILUTIN Simović, bivši potpredsednik Vlade i gradonačelnik Nikšića, nagradio je policijske službenike koji su glavni vinovnici hapšenja vladike Joanikija i sveštenstva u tom gradu, kao i brojnih učesnika litija.

- Sada isti ti policijski službenici rade u korist DPS-a pred izbore i proganjaju građane Srbije - kaže Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki