MEDOJEVIĆ ZA "NOVOSTI" NAKON SASTANKA SA JOANIKIJEM: Nisam kritikovao crkvu nego Vladu, na izbore u Nikšiću sa DF

M. SEKULOVIĆ

16. 01. 2021. u 13:09

МЕДОЈЕВИЋ ЗА НОВОСТИ НАКОН САСТАНКА СА ЈОАНИКИЈЕМ: Нисам критиковао цркву него Владу, на изборе у Никшићу са ДФ

Foto: Tviter/Nebojša Medojević

LIDER Pokreta za promene Nebojša Medojević sastao se danas sa vladikom Joanikijem, a nakon susreta je za "Novosti" oktrio o čemu su razgovarali i kakav je njegov plan za izbore u Nikšiću.

Na pitanje da li su razrešeni nesporazumi između njega i vladike, Medojević je kazao da nikada nije imao bilo kakvih nesporazuma sa vladikom, koga je nedavno ne baš biranim rečima pominjao u svojim javnim obraćanjima.

- Nisam nikada imao problem sa SPC u Crnoj Gori, posebno ne sa episkopom budimljansko-nikšićkim I administratorom Mitropolije crnogorsko-primorske gospodinom Joanikijem. Danas sam u katedralnom manastiru Eparhije budimljsnsko-nikšićke,   Đurđevi stupovi u Beranama sa njim imao veoma poučan, dobronameran i hrišćanski razgovor - kazao je za "Novosti" lider Pokreta za promene Nebojša Medojević, koji je na viđenje sa vladikom Joanikijem doputovao sa liderom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem.

- Ja sam tada samo kritikovao Vladu premijera Zdravka Krivokapića. Mislim sa puno prava, jer, nije urađeni mnogo toga što je odavo trebalo rešiti. Evo, zbivanja u Nikšiću govore da sam apsolutno bio u pravu kada sam tražio hitne smene u vrhu Uprave policije. Da se to tada uradilo i da je bilo smena u policiji ne bi se dešavalo da se u Nikšiću dva meseca pred izbore pred očima policije I tužilaštva krše zakoni, kupuju I podmićuju građani. Ja sam tražio da se stane na put toj hobotnici što pre. Da je to učinjeno, danas bi specijalni policijski tim u Nikšiću za nekoliko dana uhapsio dvadesetak ljudi koji vrše kupovinu glasova u korist DPS I ostali bi se umirili. Ovako, sve je znatno komplikovanije, ali, u Nikšiću mora da pobedi zakon, Pravda I poštenje, kaže Medojević i naglašava:

- Nema dileme, Pokret za promene biće na istoj listi sa saborcima iz Demokratskog fronta, a na njoj očekujemo iste partije ali i nova lica iz političkih grupacija i udruženja građana koji žele da nam se pridruže.

- Najbolja varijanta za građane Nikšića ali i celu Crnu Goru je da opozicija nastupi kao I na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori u tri kolone, da nam se pridruže svi koji su do sada iz ovog ili onog razloga bili po strain i da se sruše Đukanovićev DPS I njegovi privesci iz SD - kaže Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

momcilo

16.01.2021. 14:44

Сва критика влади и Кривокапићу је што нису све оне који су били у опозицији прогласили за министре. По заслузи би требало неколико стотина министара.