SOLIDARNOST SA PETRINJOM: Herceg Novi skuplja humanitarnu pomoć za sve pogođene zemljotresom

V.V.

30. 12. 2020. u 18:31

IZ grada koji je osetio posledice zemljotresa još 1979. ali i talas dobre volje i pomoći koji je stizao sa svih adresa nekadašnje Jugoslavije, krenule su danas akcije prikupljanja pomoći za stanovnike Petrinje i ostale građane Hrvatske na područjima koja su pogođena zemljotresom.

СОЛИДАРНОСТ СА ПЕТРИЊОМ: Херцег Нови скупља хуманитарну помоћ за све погођене земљотресом

Foto: V.V.

- Inicijativa je bila spontana, pokrenuta preko nekoliko statusa na fejsbuku u želji da se pokaže solidarnost, međutim reakcija ljudi je bila brza. Ideja je bila da na jednom mestu skupljamo svu pomoć, ali je odziv i količina pomoći rapidno rasla i akcija se priširila na celu Crnu Goru, kaže Nevena Keković koja je pokrenula celu priču.

Punktovi za sabiranje pomoći formirani su potom osim u Herceg Novom i u Kotoru, Tivtu, Podgorici, Cetinju, a u pripremi su u  Budvi i  Nikšiću. Nakon novogodišnjih praznika sve će biti transportovano za  Hrvatsku.

Foto: V.V.

Punkt u Herceg Novom je  u ulici Save Kovačevića, a apel je uputila i volonterka, Maja Đurović.

- Ko je od nas preživio potres 79. godine u Boki, sve će mu biti jasno i taj sigurno ima  duše da  pomogne, kazala je Đurović.

Organizacija transporta radi se u koordinaciji sa ljudima u Hrvatskoj, njihovim Crvenim krstom i konzulatom u Crnoj Gori.

Predsednik Opštine Hreceg Novi, Stevan Katić uputio je saučešće porodicama stradalih u zemljotresu u Petrinji, gradskoj upravi  i svim građanima, u ime građana Herceg Novog i svoje lično.

- Herceg Novi vrlo dobro pamti zemljotres 1979. godine i posledice koje je on imao po našu zajednicu. Pamtimo i pomoć koja je stizala iz svih republika bivše Jugoslavije, na kojoj ćemo večno i nezimerno biti zahvalni. Smatrajte nas svojim gradom prijateljem, koji razume kroz šta prolazite. Sa namerom da pružimo ruku pomoći stradalim porodicama u Petrinji, Opština Herceg Novi će donirati finansijska sredstva za Vaš grad Crvenom krstu Republike Hrvatske, navedeno je između ostalog  u poruci predsednika Katića gradonačelniku Petrinje, Darinku Dumboviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)