POBUNA OČAJNIH TAKSISTA: Nezadovoljni prevoznici najavili održavanje protesta

I. D. STOJADINOVIĆ

29. 12. 2020. u 06:34

ПОБУНА ОЧАЈНИХ ТАКСИСТА: Незадовољни превозници најавили одржавање протеста

Taksisti traže bolje uslove / Foto investitor.me

OGORČENI zbog nemogućnosti da reprogramiraju dug, konkurišu za kredit kod Investiciono razvojnog fonda koji bi im omogućio likvidnost i, kako kažu, diskriminatorskog određivanja uslova za subvencije na zarade, taksisti su najavili protest.

Kako ističu, to su samo neki od razloga za pobunu, a nadležne institucije godinama samo obećavaju da će regulisati oblast prevoza putnika.

Izvršni o dbor Strukovnog sindikata taksista Crne Gore, posle opsežnih konsultacija sa članovima i analize stanja u prevozu putnika u drumskom saobraćaju, a posebno u auto-taksi prevozu, doneo je odluku da ovlasti predsednika da počne pripreme za organizaciju protesta.

- Nadležne državne inspekcije prebacuju odgovornost na lokalne, pa ne rade ni onaj deo iz svoje nadležnosti - kaže predsednik SSTCG Borislav Pavlović. - Pune četiri godine filijale Poreske uprave odbijaju da usvoje žalbe auto-taksi preduzetnika na reprogram poreskih potraživanja. Iz Sindikata dodaju da zbog dugogodišnjeg nerada i protivzakonitog i protivustavnog rada, pomenutih organa, 80 odsto legalno registrovanih auto-taksi preduzetnika u Crnoj Gori nema pravo na subvencije zarada.

- Diskriminatorski je odnos prilikom određivanja uslova za subvencije na zarade i uslova za dobijanje kredita za likvidnost od Investiciono razvojnog fonda - ističu u Sindikatu.

NAMETI NA LEGALNO POSLOVANJE

PORESKI inspektori u poreskim filijalama, kako kaže Borislav Pavlović (na slici), selektivno tumače i primenjuju zakonske propise. Tretiraju legalno registrovane auto-taksi preduzetnike kao sivu ekonomiju i konstantno uvode nove namete na legalno poslovanje - poručuju iz Sindikata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)