PREVOZNIK U KOLAPSU: U Beranama sve veće nestrpljenje povodom zbivanja u "Simon vojažu"

M. S.

14. 12. 2020. u 06:21

MEĐU radnicima "Simon vojaža", jedinog preduzeća na severu Crne Gore koje se bavi prevozom putnika, sve veće nestrpljenje preti da kulminira neželjenim događajima, a apeli građana Plava, Andrijevice, Berana, Rožaja i Bijelog Polja, kao i pojedinih političkih partija, da se reši prevoz putnika na ovim linijama, i ćutanje odgovornih, samo usložnjavaju situaciju.

ПРЕВОЗНИК У КОЛАПСУ: У Беранама све веће нестрпљење поводом збивања у Симон војажу

Radnici u štrajku / Foto M. S.

- Povodom situacije u kojoj su se našli radnici firme "Simon vojaž" iz Berana, koji štrajkuju zbog toga što im je poslednja zarada isplaćena u junu 2018. godine, pozivam Tužilaštvo, Poresku upravu, Centar bezbednosti Berane i inspekciju rada da ispitaju poslovanje i eventualne zloupotrebe u ovoj firmi i razreše komplikovanu situaciju u kojoj su se našli radnici - saopštio je predsednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić.

On ističe da 35 radnika štrajkuje duže od pet meseci i traže svoje zarade.

- Radnicima se duguju plate za više od dve godine, kao i praznične dnevnice i prekovremeni sati, a nije im povezan ni radni staž. Najveće auto-prevozno preduzeće na severu države nalazi se u potpunom kolapsu, a autobuska stanica u Beranama praktično nije u funkciji - rekao je Šćekić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)