HERCEG NOVI SE POKLONIO SLAVNIM PRECIMA: Položeni venci na spomenik rodoljubima streljanim u velikom ratu

V. V.

11. 11. 2020. u 15:38

POVODOM Dana primirja i 102. godine od oslobođenja Herceg Novog položeni su venci na spomenik rodoljubima streljanim u Prvom svetskom ratu u porti manastira Savina.

ХЕРЦЕГ НОВИ СЕ ПОКЛОНИО СЛАВНИМ ПРЕЦИМА: Положени венци на споменик родољубима стрељаним у великом рату

Foto: Opština Herceg Novi

Vence su položili predsednik hercegnovske Skupštine opštine  Nikola Samardžić, potpredsednici Opštine Vesna Samardžić i Miloš Konjević, konzul Republike Srbije u Crnoj Gori Zoran Dojčinović, predstavnici nevladinih organizacija Matica Boke, Srpsko prosvetno kulturno društvo "Prosveta", "Kolo srpskih sestara", "Srpski soko, "Karađorđe", kao i Fudbalskog kluba "Obilić".

Obeležavanju  Dana primirja prisustvovala je i poslanica u Skupštini Crne Gore Novljanka Danijela Đurović. U Manastiru Savina služena je liturgija a nakon nje govorili su  iguman manastira otac Makarije Savinski i Olivera Doklestić.  Potpredsednik hercegnovske Opštine Miloš Konjević istakao je da sloboda koju uživamo danas i čiji je Herceg Novi simbol, počiva na junaštvu i žrtvi koju su hrabri oslobodioci podneli tokom Prvog svetskog rata.

Foto: Opština Herceg Novi

- I tokom tog rata su se kao nebrojeno puta do tada slavna srpska i crnogorska vojska borile na strani pravde, protiv agresora i za dobrobit budućih pokoljenja. Na takvu istoriju mi moramo biti ponosni, kazao je Konjević i dodao da uz ponos dolazi i obaveza.

- Ona nam nalaže da čuvamo tekovine naših predaka i sećanja na njih, da im služimo opela i da se prema njihovim delima i svemu za šta su se borili odnosimo sa dostojanstvom. Odajemo počast svim borcima i nevinim žrtvama Velikog rata, ali i onima koji su položili svoje živote za slobodu i bolje sutra od Kosovskog boja do današnjih dana, poručio je Konjević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda