AKO ME TI NE IZLEČIŠ, BOG ĆE URADITI OSTALO: Doktorka koja je lečila Amfilohija otkrila šta joj je rekao pokojni mitropolit

V. K.

01. 11. 2020. u 11:55

АКО МЕ ТИ НЕ ИЗЛЕЧИШ, БОГ ЋЕ УРАДИТИ ОСТАЛО: Докторка која је лечила Амфилохија открила шта јој је рекао покојни митрополит

Dr Jelena Borovinić Bojović i mitropolit Amfilohije

MITROPOLIT Amfilohije je, nakon što mu je dijagnostifikovan korona virus, odbio da napusti Crnu Goru i ode da se leči u nekoj od svetskih bolnica.

Mitropolit je imao mogućnost da ode u Nemačku na lečenje, ali je to odbio. Naime, iste večeri se javio ambasador Nemačke da kaže da ambasada Nemačke i država stoje na raspolaganju kada je u pitanju tok lečenja mitropolita.

Amfilohije je, prema rečima dr Jelene Borovinić Bojović, bio izričit i nije želeo da ide. On se naljutio na nagovaranje i predstavljanje mogućnosti da se leči bilo gde drugo.

Mitropolit je rekao da je on to shvatio i doživeo kao božji poziv da uzme krst i da novu pošast nosi zajedno sa svojim narodom, te da će način na koji se njegov narod leči biti način i njegovog lečenja.

- U jednom trenutku, kad sam osetila da ne ide sve kako treba, video je moju uznemirenost, nasmejao se i rekao: "Lekari su božji poslanici, oni treba da urade to što je do njih, a ako me ti ne izlečiš, bog će da uradi ono ostalo" - rekla je dr Jelena Borovinić Bojović.

Podsetimo, mitropolit Amfilohije preminuo je 30. oktobra u KC Crne Gore. On će danas biti sahranjen u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)