ZEMNI ostaci blažanopočivšeg Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija biće sahranjeni danas u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a sahrani prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

nn

01.11.2020. 12:14

Bilo bi dobro da odrzi govor Vucic na sahrani pokojnog Amfilohija, to bi bio korak ka ponovnom jedinstvu naroda, da prevazidjemo razlike, jedan smo narod, ista nam je vera, a i da nije, opet smo jedan narod, nista nije vaznije od sloge i mira, bez obzira na nekadasnja mimoilazenja u misljenjima.

Trajan

01.11.2020. 12:19

Kakva god odluka bila ali ja mislim da nije trenutak da se bilo šta više govori, pošto koliko vidim crnogorska vlast nije čak ni proglasila današnji dan danom žalosti a nešto ih i ne vidim da ih ima u zvaničnom delu sahrane. Ne verujem ni da su među narodom jer bi ih oni već poznali i prokazali.

Petar Lutovac

01.11.2020. 12:48

Bog svog voljenog pastira prebaci u carstvo Angeosko. Reči blagodarene i uz molitve Tebi i Bogu mile.Blagodarimo Tebi i liku sveca koji si za života zaslužio. Dragi Djedo, pastva i vernici Tvoji sa Kosova i Hvosna ravnog molitvama Ti se zahvaljuju.Ageli se raduju pesmom Djeda našeg u carstvu nebeskom dočekuju.

Ivana

01.11.2020. 13:02

Tuzan dan,hvala mitropolitu Amfilohiju za sve sto je ucinio za svoj narod!Neka mu je vecna slava! Predsednik Vucic treba da odrzi oprostajni govor u ime gradjana Srbije!

Milan Vrbas

01.11.2020. 15:13

Mitropolit Amfilohije Radović je jedan od najzaslužnijih za sabiranje srpskog elementa u CG i za rušenje jednog bezbožničkog režima. Počivao u miru Gospodnjem.