PATRIJARHOVA MOLBA VUČIĆU

Novosti online

01. 11. 2020. u 11:10

ZEMNI ostaci blažanopočivšeg Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija biće sahranjeni danas u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a sahrani prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ПАТРИЈАРХОВА МОЛБА ВУЧИЋУ

Foto: Printscreen

Iako nije bilo prvobitno planirano da govori na sahrani, sada ipak postoji mogućnost da se predsednik Vučić obrati.

Predsednika Aleksandra Vučića patrijarh Irinej je zamolio da govori danas na sahrani mitropolita Amfilohija, rekao je danas Nebojša Krstić za Pink TV.

Krstić kaže da mu nije poznato da li će predsednik uvažiti poziv patrijarha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (29)

nn

01.11.2020. 12:14

Bilo bi dobro da odrzi govor Vucic na sahrani pokojnog Amfilohija, to bi bio korak ka ponovnom jedinstvu naroda, da prevazidjemo razlike, jedan smo narod, ista nam je vera, a i da nije, opet smo jedan narod, nista nije vaznije od sloge i mira, bez obzira na nekadasnja mimoilazenja u misljenjima.

Trajan

01.11.2020. 12:19

Kakva god odluka bila ali ja mislim da nije trenutak da se bilo šta više govori, pošto koliko vidim crnogorska vlast nije čak ni proglasila današnji dan danom žalosti a nešto ih i ne vidim da ih ima u zvaničnom delu sahrane. Ne verujem ni da su među narodom jer bi ih oni već poznali i prokazali.

Petar Lutovac

01.11.2020. 12:48

Bog svog voljenog pastira prebaci u carstvo Angeosko. Reči blagodarene i uz molitve Tebi i Bogu mile.Blagodarimo Tebi i liku sveca koji si za života zaslužio. Dragi Djedo, pastva i vernici Tvoji sa Kosova i Hvosna ravnog molitvama Ti se zahvaljuju.Ageli se raduju pesmom Djeda našeg u carstvu nebeskom dočekuju.

Ivana

01.11.2020. 13:02

Tuzan dan,hvala mitropolitu Amfilohiju za sve sto je ucinio za svoj narod!Neka mu je vecna slava! Predsednik Vucic treba da odrzi oprostajni govor u ime gradjana Srbije!

Milan Vrbas

01.11.2020. 15:13

Mitropolit Amfilohije Radović je jedan od najzaslužnijih za sabiranje srpskog elementa u CG i za rušenje jednog bezbožničkog režima. Počivao u miru Gospodnjem.