U 9 ČASOVA PATRIJARH IRINEJ SLUŽI LITURGIJU: Reke naroda u neprekidnom mimohodu prolazile celu noć, opraštajući se od svog Mitropolita

Марија Стевановић
Marija Stevanović

01. 11. 2020. u 08:01

ZEMNI ostaci blažanopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija biće sahranjen danas u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

У 9 ЧАСОВА ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ СЛУЖИ ЛИТУРГИЈУ: Реке народа у непрекидном мимоходу пролазиле целу ноћ, опраштајући се од свог Митрополита

Foto: D.Milovanović

Svetu zaupokojenu liturgiju sa početkom u 9 časova služiće Njegova svetost Patrijarh srpski Irinej uz sasluženje više episkopa naše i drugih Pomesnih Crkava, saopšteno je jutros iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

U nastavku Svete liturgije biće služeno opelo, nakon čega će telo blaženopočivšeg Mitropolita biti položeno u grobnicu u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja, koju je Vladika za života sebi pripremio.

- U toku Svete liturgije besediće Njegovo preosveštenstvo episkop bački Irinej, a nakon opela Njegova svetost Patrijarh srpski Irinej, akademik Matija Bećković, mandatar Zdravko Krivokapić, predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, kao i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

- Mitropolit Amfilohije je usnuo u Gospodu u petak 30. novembra u KBC Podgorica, nakon čega su njegovi zemni ostaci preneti u Cetinjski manastir, gde je hiljade vernika došlo da da posljednji celiv i uzme blagoslov od svog Arhijereja. Na dan svetog Petra Cetinjskog Čudotvorca služena je Sveta arhijerejska liturgija u Cetinjskom manastiru, nakon koje je blaženopočivši Mitropolit svečano ispraćen sa Cetinja, a desetine hiljada vernog naroda ga je na kolenima dočekalo u Podgorici. U Hramu Hristovog Vaskrsenja služen je pomen i večernja služba kraj kivota blaženopočivšeg Arhijereja, a reke naroda su u neprekidnom mimohodu prolazile celu noć, opraštajući se od svog Mitropolita, saopšteno je na zvaničnom sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati