KAKVI ĆE BITI ODNOSI RUSIJE I CRNE GORE: Krivokapić otkrio plan i najavio ukidanje jednog zakona

Novosti online

16. 09. 2020. u 12:25

NOSILAC liste koalicije Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio da se sa koalicionim partnerima priprema novi sporazum i da će u njemu na prvom mestu biti ukidanje takozvanog Zakona o slobodi veroispovesti.

КАКВИ ЋЕ БИТИ ОДНОСИ РУСИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ: Кривокапић открио план и најавио укидање једног закона

Foto: D. Milovanović

- Želim da vam kažem da sada pripremamo drugi sporazum sa programom zakonodavnih reformi. Tu će na prvom mestu biti ukidanje takozvanog Zakona o slobodi veroispovesti. Na kraju krajeva, upravo je ovaj diskriminatorni zakon podstakao narod na borbu i zapalio plamen istine, koji je pobedio na izborima 30. avgusta - rekao je Krivokapić za ruski telegram-kanal "Nazigar“.

Govoreći o odnosu Crne Gore prema ostatku sveta, on je rekao da će buduća vlada uspostaviti dobre odnose sa svim zemljama sveta, uključujuči i Rusiju.

- Odnosi su uvek bili takvi da smo pre 30 godina Ruse doživljavali kao najbliže ljude. Ali Đukanović je vodio politiku u duhu Tita i naši odnosi su počeli da se pogoršavaju. Zbog toga ću reći najvažnije: uspostavićemo dobre odnose sa svim zemljama sveta, uključujući, naravno, i Rusiju. A trenutna situacija je apsurdna: zamislite da vi kao mala država uvodite sankcije protiv velike kao što je Rusija. Takve odluke se ne vode interesima građana, već nam se ‘spuštaju’ iz drugih, vrlo interesnih sfera.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

NAJLAKŠI I NAJTEŽI JEZICI ZA UČENJE: Postoji pet kategorija - vidite u kojoj se nalazi SRPSKI