KAKVI ĆE BITI ODNOSI RUSIJE I CRNE GORE: Krivokapić otkrio plan i najavio ukidanje jednog zakona

Novosti online

sreda, 16. 09. 2020. u 12:25

КАКВИ ЋЕ БИТИ ОДНОСИ РУСИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ: Кривокапић открио план и најавио укидање једног закона

Foto: D. Milovanović

NOSILAC liste koalicije Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio da se sa koalicionim partnerima priprema novi sporazum i da će u njemu na prvom mestu biti ukidanje takozvanog Zakona o slobodi veroispovesti.

- Želim da vam kažem da sada pripremamo drugi sporazum sa programom zakonodavnih reformi. Tu će na prvom mestu biti ukidanje takozvanog Zakona o slobodi veroispovesti. Na kraju krajeva, upravo je ovaj diskriminatorni zakon podstakao narod na borbu i zapalio plamen istine, koji je pobedio na izborima 30. avgusta - rekao je Krivokapić za ruski telegram-kanal "Nazigar“.

Govoreći o odnosu Crne Gore prema ostatku sveta, on je rekao da će buduća vlada uspostaviti dobre odnose sa svim zemljama sveta, uključujuči i Rusiju.

- Odnosi su uvek bili takvi da smo pre 30 godina Ruse doživljavali kao najbliže ljude. Ali Đukanović je vodio politiku u duhu Tita i naši odnosi su počeli da se pogoršavaju. Zbog toga ću reći najvažnije: uspostavićemo dobre odnose sa svim zemljama sveta, uključujući, naravno, i Rusiju. A trenutna situacija je apsurdna: zamislite da vi kao mala država uvodite sankcije protiv velike kao što je Rusija. Takve odluke se ne vode interesima građana, već nam se ‘spuštaju’ iz drugih, vrlo interesnih sfera.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

borko

16.09.2020. 12:36

Mislim da bi Rusiji najpametnije bilo da odnose sa Crnom Gorom malo stavi u zamrzivač. Čemu obraćati pažnju na zrno bibera. To isto treba da uradi i Srbija. da pusti Crnu Goru da ide svojim putem. Nikakvo bratimljenje, Bog zna kakvo pozivanje na istorijske korene. Srbi treba da budu priznati kao nacionalna manjina, sa pravom slobode jezika i veroispovesti u punoj meri. Srbin u Crnoj Gori ne sme značiti znak jednakosti Srbija. Narod Crne Gore u celosti treba pustiti da se otrezni, naročito crnoogorski crnogorci.

Mikimix

16.09.2020. 17:26

@borko - Zašto komentarišete teme o kojima malo ili ništa ne znate? Srbi u CG nacionalna manjina!? Pa nas je na zadnjem popisu bilo 30 posto! Mi smo moj poštovani neznaveni državotvorni narod.......ali šta da vam pričam....kao nekom školarcu, našu istoriju na prostoru CG u zadnjih 800 g. Nemam stvarno živaca, zato vam predlažem, knjigu u ruke, nije sramota?!!......

djodja13

16.09.2020. 13:22

Prvo skoči pa reci hop.Đukanović je još uvek predsednik države, partija mu je još na vlasti, partija mu je dobila najviše glasova na ovim izborima, pa malo li je, još će mo se mi ćerati.

iz glave

17.09.2020. 09:50

г. Кривокапић говори у складу са народом који му је дао глас - да није Русије ЦГ никад не би опстала јер је Цар давао цео државни буџет у 18 и 19 веку и никада не би добила државност 78. Нато, застава и Ким ће бити предмет референдума тек када ЦГ привредно ојача, државно преуреди и лустрира и друштвено освести.