MLADI KOALICIJE "ZA BUDUĆNOST CRNE GORE" TVRDE: Incidenti u Pljevljima delo državne bezbednosti, postoj snimci kao dokaz!

M. D.

02. 09. 2020. u 18:53

MLADI koalicije "Za budućnost Crne Gore" protestovali su kratko danas ispred Centra bezbednosti (CB) Pljevlja.

МЛАДИ KОАЛИЦИЈЕ ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ ТВРДЕ: Инциденти у Пљевљима дело државне безбедности, постој снимци као доказ!

Foto: M. D.

Oni su pozvali načelnika CB Pljevlja Dragana Slavulja i komandira stanice policije Milana Jovića da kažu imena izgednika incidenata koji su se posljednjih dana dešavali u Pljevljima.

Mladi koalicije "Za budućnost Crne Gore" tvrde da su svi incidenti, koji se dešavaku poslednjih dana, delo državne bezbednosti. Oni tvrde da komandir Jović i Slavulj znaju ko su izgrednici, i da postoje snimci.

- Mi imamo snimke. Ako oni ne budu rekli mi ćemo javno izaći i kazati ko je ovo uradio, ovo nedelo u Pljevljima. Padom režima Mila Đukanovića, Muslimani i Bošnjaci nisu izgubili u Pljevljima već su dobili svi časni i pošteni ljudi. Izgubili su isključivo pljačkaši, kriminalci, ucenjivači, i trgovci ljudskim dušama - rekao je lekar Dario Vraneš, ispred koalicije "Za budućnost Crne Gore".

On istalao da će se koalicija "Za budućnost Crne Gore" organizovati da odbrani islamske svetinje, ukoliko Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) nije u stanju da zaštiti sve svoje građane.

- Kako smo odbranili naše svetinje sigurno ćemo uspeti da odbranimo svetinje naše islamske braće - rekao je Vraneš.

Marko Pejović je kazao da je narod je u Pljevljima ranije šetao, bilo je i po 15 000 ljudi, i nijednog incidenta nije bilo.

Foto: M. D.

- Govorili smo „Ne damo svetinje“, nismo govorili ne damo crkve hramove već svetinje, sada kažemo ne damo ni islamske svetinje. Ne damo ništa oni su prošlost i njima je kraj došao - kazao je Pejović dodajući da su se okupili da iskažu građanski protest jer ne mogu da trpe ono šta se dešava u gradu. - I mi se osećamo ugroženo zbog ovog što rade neke službe koje su ostale iza DPS-a. Ovde smo da uputimo apel čelnicima pljevaljske policije da konačno počnu da rade svoj posao. Kad je trebalo rasterivati više od tri hiljade ljudi nisu se libili da koriste bojne otrove. A sada nemo stoje i gledaju kako se ruši imovina naših komšija islamske veroispovesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)