MILAN LEČIĆ (DPS) VRATIO ČLANSKU KARTU: Neprihvatljivo biti deo tima koji ugrožava čast i moral svih verujućih ljudi

M.D.

12. 08. 2020. u 19:48

MILAN Lečić, aktivista DPS-a iz Pljevalja, danas je vratio člansku legitimaciju ovoj partiji nakon što je više godina bio njen član.

МИЛАН ЛЕЧИЋ (ДПС) ВРАТИО ЧЛАНСКУ КАРТУ: Неприхватљиво бити део тима који угрожава част и морал свих верујућих људи

Foto: IN4S

On se odlučio na taj korak zbog „Zakona o slobodi veroispovesti“ koji je uperen protiv Srpske pravoslavne crkve.


 

- Ovaj zakon ne može da prihvati nijedan vernik. On se kosi sa svim međunarodnim konvencijama, pozitivnim zakonskim propisima, načelima bona fides, zbog toga, smatram da je neprihvatljivo biti dio tima koji ugrožava čast i moral svih verujućih ljudi-istakao je Lečić za portal  IN4S.

Lečić je kazao da za vreme njegovog članstva u DPS-u nije bio saglasan sa mnogim aktivnostima pomenute partije.

- Pogađala me diskriminacija usmerena prema sugrađanima koji su neistomišljenici. Takođe, selektivna primena pravde prema slobodnim učesnicima litija izazivala je u meni gubitak duhovnog integriteta-kazao je Lečić dodajući da bi opstanak „Zakona o slobodi veroispovesti“ trajno urušio pravni sistem Crne Gore, a pravoslavnu crkvu diskriminisao u odnosu na druge verske zajednice.

-Ovim svojim postupkom pozivam sve slobodne građane koji misle dobro ovoj državi, koja se više voli na način koji sam ja prihvatio, jer je to jedini sigurni i ispravni put čuvanja, budućeg opstanka i zaštite zajedničkih interesa slobodnih građana. Ko misli dobro Crnoj Gori i njenim građanima ponaša se u skladu sa moralnim načelima časti i poštenja“, rekao je on, i poručio: „Ko hoće časno, nikad nije kasno! Za budućnost Crne Gore! Do pobede! Ne damo svetinje!“

                                                  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)