MASKE NA LICA, A NE PO ULICA! Kampanja Ozona za pravilno odlaganje zaštitnih sredstava

V. K.

28. 07. 2020. u 14:24

Ekološki pokret Ozon pokreće kampanju "Maske na lica, a ne po ulica" kako bi ukazali na opasnost koju može izazvati nepravilno odlaganje maski u vreme trajanja epidemije virusa korona, čime se ugrožava životna sredina u Crnoj Gori.

МАСКЕ НА ЛИЦА, А НЕ ПО УЛИЦА! Кампања Озона за правилно одлагање заштитних средстава

Foto: Depositphotos

Saopštavaju da će sa J&M design na Svetski dan zaštite prirode, pokrenuti kampanju.

- Pojedini sugrađani, nakon upotrebe, maske ne odlažu na pravilan način. Koračajući ulicama crnogorskih gradova, osim na licima ljudi, maske možemo naći svuda oko nas: na ulici, u prirodi, pored reka, na plažama, pa čak i u moru, navodi se u saopštenju.

Osim što zagađuju životnu sredinu, nepravilno odložene maske u rizik od zaraze dovode i zaposlene u komunalnim službama, koji rade na selekciji i odvajanju te vrste otpada.

Kako navode iz ovog pokreta, u vreme epidemije, od presudnog značaja za zdravlje građana, osim pridržavanja svih propisanih mera, jeste i pažljiv i odgovoran odnos prema životnoj sredini. Ne smemo dozvoliti da nebrigom, nepažnjom ili neodgovornošću u opasnost dovedemo ljude oko sebe, a takođe ne smemo zaboravljati ni na očuvanje životnog okruženja - kažu u Ozonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati