DEMOKRATSKI FRONT OGORČEN: Neke proslave rizik, a druge nisu?

M. S.

15. 07. 2020. u 08:41

DEŠAVANjA u protekla dva dana u Bijelom Polju su pokazala da policija selektivnim pristupom poštovanju mera NKT-a nije ništa više nego organ partije na vlasti. Ovo je tvrdnja Opštinskog odbora Demokratskog fronta Bijelo Polje, posle događaja koji su dva dana tresli ovo mesto i nastavljaju da talasaju javnost u Crnoj Gori.

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ОГОРЧЕН: Неке прославе ризик, а друге нису?

Foto: Novosti

Tokom petrovdanske auto-litije 12. jula, kojom se tradicionalno obeležavao dan Crkve Sv. Petra i Pavla, najvećeg verskog i istorijskog spomenika ovog grada, policija je podigla sve svoje snage kako bi zaustavila učesnike, iako su poštovana pravila NKT-a o broju saputnika u vozilu.

- Zaustavili su saobraćaj u naselju Rakonje na puna tri sata, čime su ugrozili kako zdravlje ljudi koji nisu mogli proći u oba smera, tako i svojih službenika koji su to vreme proveli zbijeni jedan pored drugog. Bilo je i hapšenja. Ni to im nije bilo dosta - napominju u DF - već su dan kasnije dva sveštenika morala da daju izjave u zgradi MUP-a, gde su čekala više sati i izlagala se neprijatnostima, iako nigde nisu navedena kao organizatori bilo čega.

OBNOVLjEN SRUŠENI KRST

NA Međeđem kršu na Drijenku kod Kolašina, gde su pre 20 dana postavljeni krst i trobojka Kraljevine Crne Gore, na Petrovdan je krst polomljen i bačen među stene. Vernici su vrlo brzo obnovili krst.

Već sledećeg dana, kolona koja je proslavljala praznik državnosti nesmetano je prošla?!

- Na pitanja učesnika auto-litije upućeno komandiru policije da li će i sledećeg dana policija isto postupiti s najavljenom kolonom koja planira da na isti način kao i auto-litija proslavi Dan državnosti, od komandira dobijaju uveravanja da će biti zaustavljena na istini način - kažu u OO DF. - Samo dan kasnije počinje proslava 13. jula. O kontrolisanju od strane policije, zaustavljanju i sličnim merama nema ni traga.

U OO DF naglašavaju da je ovakvim selektivnim činjenjem, odnosno nečinjenjem, svojevrsnim suspendovanjem mera NKT-a, bjelopoljska policija dokazala svoj partijski karakter i da su služba samo jedne male grupe građana, dok za većinu predstavljaju pendrek kojim se pokušavaju disciplinovati oni čijem se verskom osećaju protivi vladajuća partija.

NOVO PRIVOĐENjE

U Bijelom Polju je u utorak usledilo novo privođenje, ovoga puta zbog objave na društvenoj mreži "Fejsbuk". Osnovni državni tužilac vaga da li u komentarima N. R. iz ovog grada ima elemenata krivičnog dela - pretnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)