JP "MORSKO DOBRO" SEZONU STVALJA NA KOCKU: Zakupci plaža protiv uvođenja radikalnih promena cenovne i tenderske politike za zakup obale

I. D. S.

19. 02. 2024. u 10:58

UDRUŽENI zakupci plaža iz Herceg Novog kazali su da čelnici JP "Morsko dobro" predlažu radikalne promene cenovne i tenderske politike davanja u zakup lokacija na crnogorskoj obali, te da time profit preduzeća stavljaju ispred kvaliteta turističke ponude.

ЈП МОРСКО ДОБРО СЕЗОНУ СТВАЉА НА КОЦКУ: Закупци плажа против увођења радикалних промена ценовне и тендерске политике за закуп обале

V.K.

Kako su istakli, prioritet na tenderima za zakup kupališta će biti visoke finansijske ponude, a na račun drastičnog smanjenja vrednosti referenci za bodovanje znanja i iskustva dosadašnjih zakupaca (sa ranijih 40 na sada predloženih 12,5, odnosno 20 bodova).

-Na ovaj način vrlo netransparentno i bez prethodnih konsultacija struke i iskustva, uredni zakupci se politikom bodovanja tendera praktično „proteruju“ sa lokacija u koje godinama ulažu i razvijaju ih u skladu sa propisanim razvojnim ciljevima. Sa novim zakupcima, koji ne poznaju posao, čitava sezona stavlja se na kocku - ističu u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)