CRNA GORA STOJI IZA SRAMOTE Predsednik Opštine Kotor o spornoj spomen-ploči u Morinju

V. KADIĆ

09. 10. 2023. u 17:32

GODINA je otkako je postavljena spomen-ploča na zidu nekadašnjeg Sabirnog centra JNA za ratne zarobljenike u Morinju sa skandaloznim tekstom da je "logor" osnovan tokom velikosrpske agresije devedesetih godina, iako je Uprava za inspekcijske poslove donela rešenje kojim je naloženo njeno uklanjanje. Sramno obeležje odoleva, jer ga čuva Vojska Crne Gore!

ЦРНА ГОРА СТОЈИ ИЗА СРАМОТЕ Председник Општине Котор о спорној спомен-плочи у Морињу

Vlada Crne Gore

Uprava za inspekcijske poslove zatražila je ovih dana od kotorskog Sekretarijata za lokalne poslove, budžet i finansije da prinudno naplati novčanu kaznu (300 evra) kojom je UIP 24. januara kaznila predsednika Opštine Kotor Vladimira Jokića kao odgovorno lice, zato što lokalna vlast nije postupila po nalogu i uklonila bespravno postavljenu spomen-tablu u Morinju. On je ovu kaznu trebalo da plati do 2. februara, da bi UIP na molbu Opštine taj rok produžila do 4. septembra.

Međutim, predsednik Jokić je kategoričan da tu kaznu ne plati, a zato ima i objašnjenje.

- Država u liku tri tadašnja ministra u Vladi je bez znanja lokalne uprave i protivno zakonu postavila spomen-ploču u Morinju, a potom je ista ta država u liku UIP donela rešenje o uklanjanju nezakonito postavljenog spomen-obeležja i naredila Opštini Kotor da ga sprovede u delo i ukloni ploču. Onda je ista ta država u liku Vojske Crne Gore tražila da se ploča ne uklanja i sprečila Komunalnu inspekciju i Komunalnu policiju da u delo sprovede rešenje UIP o uklanjanju bespravno postavljenog obeležja - saopštio je Jokić.

On je podsetio da je izdao pismeni nalog Sekretarijatu za lokalne prihode, budžet i finansije Opštine Kotor da ne postupe po rešenju UIP i da ne izvrše prinudnu naplatu novčane kazne koja mu je izrečena. Jokić je poručio da mu nije problem da 300 evra uplati na račun bilo koje humanitarne organizacije, ali da to sigurno neće uraditi na račun države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu