"RUDARI" IZ SRBIJE NA INTERPOLOVOJ POTERNICI: Kopači tuneli zbrisali, potraga za misterioznom ženom i dalje traje

Novosti Onlajn

07. 10. 2023. u 17:16

UPRAVA crnogorske policije raspisala je međunarodnu Interpolovu poternicu za četiri osobe iz Loznice za koje se veruje da su letos prokopali tunel u centru Podgorice kako bi se domogli depoa zgrade Višeg suda.

РУДАРИ ИЗ СРБИЈЕ НА ИНТЕРПОЛОВОЈ ПОТЕРНИЦИ: Копачи тунели збрисали, потрага за мистериозном женом и даље траје

Foto: Vlada Crne Gore

Interpolove poternice su raspisane za Milanom i Veljkom Markovićem, Dejanom Jovanovićem i Vladimirom Erićem, prenose Vijesti.

Iz Ministarstva pravde saopšteno da su oni prošlog petka - 29. septembra dali saglasnost Upravi policije da preko Interpola raspiše međunarodne poternice za odbeglom grupom iz Srbije.

Saglasnost Ministarstva pravde data je samo dan nakon što je Osnovni sud u Podgorici, po zahtevu tužioca Marka Mugoše, odobrio odluku da se preko međunarodnih policijskih kanala uputi potraga za onima koji se sumnjiče da su tokom avgusta i desetak dana septembra prokopali tajni prolaz od suterena zgrade do depoa Višeg suda.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici četvoricu begunaca iz Loznice, koji u Podgorici nisu imali prijavljeno prebivalište, za sada tereti da su iz lagera suda odneli 15 pištolja i tri puške, ali i deo spisa krivičnih predmeta, koji su čuvani u podrumu hrama crnogorskog pravosuđa.

U ovom predmetu pritvor je određen samo Podgoričaninu Predragu Mirotiću, za kojeg se sumnja da je kopačima iz Srbije pružao logističku podršku tokom obavljanja posla. Policija traga i za jednom ili čak i dve ženske osobe, čije su fotografije objavljene u medijima, zbog sumnje da su imale svoju ulogu u kriminalnom projektu.

Policija i tužilaštvo još nisu obelodanili ko je naručio posao, kao ni ko je sve bio uključen u organizaciju zahtevnog poduhvata. Članovi te grupe terete se za kriminalno udruživanje, krađu i sprečavanje dokazivanja za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje pet godina.

BONUS VIDEO: KRVAVA TUČA U ROŽAJAMA - Nožem povređene tri, uhapšene dve osobe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!