LAZOVIĆ BIRAO "FAJTERE": Novi detalji komunikacije crnogorskog bezbednjaka Petra Lazovića sa Šarićem

V.K.

05. 08. 2023. u 08:02

BIVŠI bezbednjak Petar Lazović birao je ko će od crnogorskih policajaca s njim da radi u Odseku za posebnu operativnu podršku, uprkos tome što su neki od njih, kako se tvrdi, imali i po deset krivičnih prijava!

ЛАЗОВИЋ БИРАО ФАЈТЕРЕ: Нови детаљи комуникације црногорског безбедњака Петра Лазовића са Шарићем

Skrinšot

To se, navodno, vidi u njegovoj "skajprepisci" sa Darkom Šarićem, koju je Evropol dostavio crnogorskim istražiteljima, a u koju su uvid imale podgoričke "Vijesti". Policijskim Sektorom za borbu protiv kriminala u to vreme je rukovodio njegov otac Zoran Lazović, dok je Petar bio neformalni šef Odseka za operativnu podršku.

U komunikaciji, sa tada kriptovane aplikacije, navodno je on optuženom Šariću objašnjavao kakvu je ekipu "fajtera" odabrao. Njih dvojica su, prenosi list, komunicirali tokom 2020, a o policijskom eskadronu Lazović mu je pričao početkom avgusta, žaleći se da ima mnogo "špijuna" zbog kojih nije mogao da otme "škaljarca" privođenog nekoliko dana ranije.

- Znaš i sam, špijuna masu. Uvaliće nas neko. A samo mojima verujem, jer znaju da ih ostavit neću, da sve sa njima delim. Brate, ovo su sve ludaci i svemu naredni... Svi faks završili, svi 10-15 godina službe, sve bivši fajteri i navijači i svi po 10 krivičnih, ja ih birao. I sve ja doveo - piše policajac Šariću.

U transkriptima se ne vidi šta mu je Pljevljak odgovorio, ali jasno proizlazi da je ponudio pomoć, jer mu policajac odgovara da će on to "sam sa drugom".

- Ma, ovo ću ja sa drugom, malo pomalo, sam, biće to sve ok. Za tebe i sve... Oko

njih ću se ja zabavljat koliko mogu, imate vi bitnih stvari, sve će to doći na svoje - piše Lazović tada pritvorenom Šariću.

Batinaški odred

POLICIJSKI odsek, za koji Petar Lazović tvrdi da ga je sam sastavljao, rasformiran je posle četiri godine rada. Taj tim formalno je pripojen sistemu Uprave policije u vreme dok je pomoćnik direktora bio Zoran Lazović. Većina pripadnika tog odseka sada je pod lupom tužilaštva zbog nečovečnog postupanja prilikom hapšenja. Prema prepiskama sa "Skaja", koje su prenele "Vijesti", odsek kojim je neformalno rukovodio Petar Lazović delovao je kao batinaški odred u srcu policije.

Nekoliko sati pre nego je o svom timu izvestio Šarića, koji je u to vreme bio u pritvoru u Beogradu, uhapšeni Lazović požalio mu se i da je njegov otac zakačio korona virus, ali i pohvalio se kako plaća svoje kolege da čuvaju kuću u kojoj boravi stariji Lazović. Tada poručuje da će "je***i majku" svima koji se "slade Z".

On slovom "Z", u komunikaciji sa kriminalcima, označava svog oca Zorana, proizlazi iz dešifrovane komunikacije koju je Evropol dostavio istražiteljima u Podgorici.

Tokom prepiske izveštava i kakvi su mu planovi u borbi protiv "škaljarskog klana", da se priprema "da otme" vojnika suparničke grupe iz Kotora, ali i šalje fotografije ljudi koje muči...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)