U ZNAK SEĆANJA I POŠTOVANJA: Jednodnevna manifestacija „Srce bira Dragoljuba Đuričića“

V.V.

16. 06. 2023. u 14:24

LEGENDARNOM bubnjaru, Novljaninu Dragoljubu Đuričiću, koji je preminuo u martu 2021. posvećena je jednodnevna manifestacija „Srce bira Dragoljuba“, koja će biti održana sutra, 17. juna.

У ЗНАК СЕЋАЊА И ПОШТОВАЊА: Једнодневна манифестација „Срце бира Драгољуба Ђуричића“

Foto: Zvezdana Kujović

Prva je na programu revijalna trka koju organizuje hercegnovski Triatlon kluba, a kreće ispred kuće u kojoj je živeo Dragoljub, u blizini glavne autobuske stanice i završava u Gradskoj luci na Škveru. Tu će nastupiti hercegnovska grupa „Egzodusi“ sa kojom je i Dragoljub svojevremeno svirao, a pridružiće se „Lou voltaž bend”, učenici Muzičke škole, kao i deca vrtića „Naša radost”.

Na tvrđavi Forte Mare biće održan koncert legendarne grupe „Leb i sol“, čijim su uspesima značajno doprineli Dragoljubovi ritmovi. Pre koncerta planirana je tribina  „Dragoljubovo srce“, na kojoj će članovi sastava “Leb i sol”, Rambo Amadeus i drugi umetnici govoriti o Dragoljubu Đuričiću, ne samo kao o vanserijskom bubnjaru i umetniku, nego kao o čoveku koji je nesebično pomagao i mnoge ljude i korisne društvene projekte.

Inicijator za organizaciju ovog događaja, a sličan je organizovan i u Beogradu, jeste mlada Novljanka i novinarka Viktorija Samardžić. Podršku su pružili hercegnovski Sekretarijat za kulturu, JUK Herceg fest i gradska Turistička organizacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave