POSLE SEDNICE SO: Dario Vraneš predsednik Opštine Pljevlja (FOTO)

M. D.

26. 04. 2023. u 13:19

SKUPŠTINA opštine Pljevlja za predsednika Opštine izabrala je lekara Darija Vraneša, člana Nove srpske demokratije.

ПОСЛЕ СЕДНИЦЕ СО: Дарио Вранеш  председник Општине Пљевља (ФОТО)

Foto: M.Drobnjak

Za Vraneša je glasalo 24 odbornika dok je šest bilo protiv. Protiv su bili odbornici Demokratske partije socijalista i Bošnjačke stranke.

Vraneš je rođen u Pljevljima 1983. godine i specijalizant je hirurgije. Oženjen je i otac troje dece. Ostavku je prethodno podnio dosadašnji predsednik Opštine Rajko Kovačević.

- Zaklinjem se da ću funkciju predsednika Opštine obavljati u skladu sa zakonom i Statutom Opštine. Tako mi Bog pomogao - kazao je Vraneš polažući zakletvu.

On je istako da je u  celu priču ušao časno pošteno i sa najboljim namerama i da nema nikakvih problema da iz toga izađe ukoliko se nešto bude kosilo sa njegovim moralnim načelima.

- Po svoje lično mišljenje neću ići u Podgoricu ili ne daj Bože u neku stranu ambasadu - kazao je Vraneš.

Želja mu je kaže „da sačuvamo život u ovom gradu“, navodeći podatak da je u Pljevljima od početka godine rođeno samo 45 dece.

- Svima je poznato da naša opština raspolaže neprocenjivim resursima, ali to nije naše najveće blago. Naše najveće blago su naši ljudi. Od 1. januara ove godine do jutros u Pljevljima je rođeno svega 45 dece. Želja mi je da sa svojim saradnicima da dam sve od sebe da sačuvamo život u ovom gradu. Koliko ću u tome uspeti pokazaće vreme. Svakom mladom čoveku koji želi da u našem gradu ostane da živi formira porodicu lično ću pružiti ruku i učiniti sve da omogućim pristojan život od svog poštenog rada. To će mi biti prioritet -, rekao je Vraneš.

 

Prema njegovim rečima nijedna opština u posleratnoj Evropi nije devastirana i kolonizovana od strane sopstvene države u toj meri kao što je to opština Pljevlja.

-To je surova realnost to govore i brojevi i slova. Trudiću se po svaku cenu da o sudbini Pljevalja odlučuju isključivo Pljevljaci a ne neko drugi i trudiću se da se o Pljevljima odlučuje u Pljevljima a ne negdje drugo. Smatram da je jedino tako ispravno i pošteno,  kazao je Vraneš.

- Od svojih saradnika i svih zaposlenih u Opštini Pljevlja i javnim preduzećima zahtevaću maksimalan rad, predanost i posvećenost poslu, odgovornost i domaćinski odnos. Vodim se maksimom mi smo tu zbog građana a ne građani zbog nas. Ko nije zadovoljan i ne sviđa mu se neka vrati radno mesto i neka se dokaže u privatnom sektoru - poručio je Vraneš.

Govoreći o odnosu većinskog pravoslavnog i manjinskog islamskog stanovništva Vraneš je kazao da „smatra da sve što počiva na neiskrenosti, licemjerstvu, laži i kvazi istini nije utemeljeno, sklono je padu i osigurana mu je propast.

-Uostalom to su nam pokazala i poslednja društveno politička dešavanja i sudbine ljudi koji su vladali na podelama. Naš odnos treba da počiva na isključivo zdravom istinskom međusobnom poštovanju i toleranciji. Ličnog sam mišljenja da suživot, nije baš prikladan pojam za međuljudske odnose. To je pojam koji nije svojstven baš ljudskoj nego nekim drugim vrstama. Ja bih više volio da sa našim rođacima, kumovima, prijateljima komšijama islamske vere pričamo o životu, lepom, jedinom od Boga darovanom jedinstvenom i neponovljivom. Smatram da je to iskren i pošten odnos jednih prema drugima. Upravo je takav međuljudski stav zdravih normalnih međuljudskih odnosa postajao u Pljevljima u vreme Kraljevine Jugoslavije kad je naš grad iznjedrio dva velika savremenika, dva velika duhovna poglavara i lična prijatelja- patrijarha srpskog Varnavu Rosića i vrhovnog muftiju Kraljevine Jugoslavije čestitog Mehmeda Zekerijaha Ćinaru. Mi treba da težimo međusobnim odnosima kakva su imala ova dva sveta čoveka - rekao je novoizabrani prvi čovek Pljevalja.

Podsećanja radi na predhodno održanoj sednici u utorak za predsednicu Skupštine opštine Pljevlja izabrana je Jovana Tošić. Za novog predsednika Opštine Pljevlja odbornici pljevaljskog parlamenta izabrali su Darija Vraneša, lekara zaposlenog u pljevaljskoj bolnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?