REZULTATI IZ PLJEVALJA: Jakov ubedljivo trijumfovao

M. D.

03. 04. 2023. u 14:31

SAD već budući predsednik Crne Gore Jakov Milatović ubedljivo je trijumfovao na izborima u najsevernijoj crnogorskoj opštini.

РЕЗУЛТАТИ ИЗ ПЉЕВАЉА: Јаков убедљиво тријумфовао

Foto: M.Drobnjak

On je, od ukupnog broja izašlih na izbore građana opštine Pljevlja, osvojio 13.332 ili 71,69%, dok je drugom kandidatu, dosadašnjem predsedniku Crne Gore, poverenje ukazalo 5269 glasača, ili procentualno 28,31 odsto.

Prema nezvaničnim rezultatima opštinske izborne komisije, na izbore s izašlo 18692 građanina opštine Pljevlja. Na glasačkim mestima je glasalo 17.775 birača, a putem pisma 917 birača.

Pobeda Jakova Milatovića slavila se u Pljevljima na ulicama u kolonama automobila koji su nakon prvih rezultata, uz sirene, krenuli ulicama grada na Breznici. Najviše razloga za slavlje imao je Pokret Evropa sad, koji je organizovao zajedničko slavlje u restoranu „Taša“ a kome su prisustvovali predstavnici svih političkih partija koje su podržale Jakova Milatovića u drugom krugu predsedičkih izbora. Uz predstavnike Evrope sad do ranih jutarnjih sati veselili su se članovi Nove srpske demokratije, Demokrate, Ujedinjena Crna Gora, Pokret za Pljevlja, URA, SNP, Demokratska narodna partija, a sa oduševljenjem su pozdravljeni i predstavnici Stranke pravde i pomirenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!