AVIONI OPET ŠIRE KRILA: Potpisivanje Memoranduma za beranski aerodrom , naredne sedmice

I. D. S.

01. 04. 2023. u 15:52

AERODROM u Beranama, nakon gotovo pola veka, ponovo bi uskoro mogao biti stavljen u funkciju.

АВИОНИ ОПЕТ ШИРЕ КРИЛА: Потписивање Меморандума за берански аеродром , наредне седмице

Opština Berane

Tokom naredne sedmice očekuje se potpisivanje memoranduma između Vlade, Opštine Berane i nemačke firme "Elite prajvat džet servis", zaintersovane za upravljanje avio-parkom na severu države. Nakon toga bi se raspisao tender za davanje koncesije, a ostavljena je i mogućnost da se projekat realizuje kroz privatno-javno partnerstvo.

Interesovanje za upravljanje aerodromom nedavno je iskazao nemački investitor Majkl Štajnmiler, a potpisivanje Memoranduma najavio je premijer Dritan Abazović na poslednjoj sednici Vlade.

- Ukoliko njihove studije pokažu da je to što oni žele, treba da uđemo u procedure otvaranja tendera kako bi dali na koncesiju aerodrom u Beranama. Ukoliko bi taj aerodrom bio stavljen u funkciju, mislim da bi to bila zaista istorijska stvar za Crnu Goru i za sever države - kazao je premijer.

Dodao je i da bi ta investicija mogla da se realizuje i kroz privatno-javno partnerstvo.

- Apsolutno nema ništa sporno, što god je brže i efikasnije ja sam za, a cilj je da dovedemo investciju na sever države - poručio je Abazović.

Optimizam da će memorandum uskoro biti potpisan iskazao je i nemački investitor.

- Priložio sam pisane garancije koncerna koji stoji iza mene da će isfinansirati projekat. Sada sam u kontaktu sa Vladinim pravnim ekspertima koji su mi saopštili da je nacrt memoranduma već urađen i da je na proveri - kazao je Štajnmiler.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!